ASUS Moneyback

Grozdoberske zanimacije – Stickman Tennis

Kažu da najlepša iznenađenja dolaze u malom pakovanju. Da u tome ima istine, potvrđuje i Stickman Tennis (goo.gl/NAUAe), arkadna reprezentacija belog sporta koja nam dolazi iz softverske kuće Djinnworks e.U.

02_Androoid--Stickman-Tennis

Glavni junaci igre su „čiča Gliše“ koje je potrebno voditi po terenu, „drmati“ lopticu prema protivniku i na kraju iz svega toga izaći kao pobednik. Igrate egzibicione mečeve gde sami određujete protivnike i poprište bitke, odnosno kampanja u kojoj krećete sa 100. mesta na listi, idete s turnira na turnir i krajnji cilj vam je da zasednete na teniski tron.

Zanimljivo je da su autori u igru ubacili 64 realna turnira (Hale, Estoril, Monte Karlo, Majami, Indijan Vels…). Naravno, ne očekujte precizno modelovane građevine i komplekse terena, već realna imena i podloge. Dalje, tu je čak 100 igrača koji se međusobno razlikuju po brzini, umešnosti izvođenja bekhenda/forhenda, igri na mreži, preciznosti i servisu. U pitanju su realni igrači kojima su donekle izmenjena imena. Tako je Novak Đoković Novak Doktović, Janko Tipsarević je Janko Tapsirević, Huan Martin del Potro je Huan Martin del Pedro itd.

Pročitajte i:  Android aplikacije bi 2021. mogle da stignu na Windows 10

Izvođenje je neodoljivo, a partije tako zarazne da ćete se teško odvojiti od ekrana. Naglasak je na akciji, brzini i realističnom letu loptice, dok je sama animacija pokreta zanemarena zbog izgleda igrača. Možete da birate da li ćete tenisera po terenu voditi sami i brinuti se isključivo o odigravanju udaraca ili ćete dizgine meča u potpunosti držati u svojim rukama. Na ekranu je iscrtan analogni upravljač kojem su pridružena tri dugmeta – za izvođenje top spin, slajs i lob udaraca. Autori su napravili i mali gaf, pa tako po aktiviranju opcije Pause imate mogućnost ponovnog odigravanja poslednjeg poena. Šteta je što ne postoji multiplayer…

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 32)

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , , ,