ASUS Moneyback

Grozdoberske zanimacije – Stress Check

Vreme je da se pripremite za jesenju sezonu. Pre svega proverite da li ste eliminisali stres, a zatim da li se saobraćaj povratio iz letnje šeme.

02_Androoid--Stress-CheckPočinje i sezona utakmica pa je važno da budete u toku sa fudbalskim rezultatima. Povremeno možete da se razmrdate pokušavajući da pobedite Novaka Doktovića ili Janka Tapsirevića u jesenjoj teniskoj turneji na severnoameričkom kontinentu.

Iz kompanije Azumio (pamtimo je po simpatičnom programu za merenje broja otkucaja srca – Instant Heart Rate), stiže nam još jedan program iz tzv. health kategorije.

Stress Check (goo.gl/Nt67d) je, kao što mu ime kaže, namenjen merenju nivoa stresa, a prednost je što prethodno ne morate da odgovarate na mali milion dosadnih pitanja kao u ostvarenjima slične namene.

Za analizu stanja u kojem se trenutno nalazite program koristi otkucaje srca. Pri tome se ne vrednuje samo broj otkucaja u minutu, već razmak između pojedinačnih otkucaja. Sofisticirani algoritam zadužen je za dešifrovanje dobijenih podataka, a kao šablon ne uzima se samo određeni vremenski segment već čitav period u kojem se merenje vrši. Tako recimo vreme između dva otkucaja na početku može biti veće, na kraju manje, pa čak i drastično varirati za vreme obavljanja testa. Stress Check sve dobijene podatke uredno beleži, analizira ih i potom korisniku predočava putem procentualne skale koja pokazuje pod kojim nivoom stresa se subjekat nalazi. Pored toga, na ekranu će iskočiti i kratko tekstualno objašnjenje zatečenog stanja, te uopšteni savet šta bi valjalo učiniti kako bi se situacija promenila (ili održala, u slučaju da je ocenjeno da stresa nema).

Pročitajte i:  Microsoft želi da olakša pokretanje Android aplikacija na Windows-u

Postupak traje čitava dva minuta i podrazumeva držanje kažiprsta na okularu kamere. Ukoliko aparat nema blic, možete da se snađete i okrenete ga prema izvoru svetlosti kako bi se uspešno obavilo detektovanje pulsa. Dobijeni rezultati snimaju se u online bazu podataka, što znači da morate imati kreiran Azumio nalog. Smeštaju se zajedno s dobijenim vrednostima pulsa i vidljivi su i iz Stress Checker‑a i iz Instant Heart Rate‑a.

Vladimir Pisodorov

(Objavljeno u časopisu connect 32)

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , , ,