BIZIT 2022

Grumpy Cat, predstavnik najpopularnijih Internet mimova, je uginula

Postoji mnogo dostupnih mimova (meme) na internetu. Neki od njih su interesantni kratak vremenski period, ali ima i onih koji postaju klasici i koriste se godinama kasnije. Grumpy Cat mim je jedan od njih, međutim, mačka koja stoji iza ovog mima, nažalost je uginula.

PCPress.rs Image

U postu na Twitter-u koji su njeni vlasnici objavili 17. maja, a koji je do sada lajkovalo preko 450 hiljada, navodi se da je Grumpy Cat uginula zbog zdravstvenih komplikacija sa infekcijom urinarnog trakta. Istu objavu u kojoj navode da je najpoznatija mačka na svetu uginula mirno u utorak ujutro, 14. maja, postavili su i na njen Instagram profil koji ima skoro tri miliona pratioca, gde je za jedan dan sakupila preko milion lajkova.

Za one koji nekako nisu upoznati s ovim mimom, Grumpy Cat meme prikazuje mačku koja je kao rezultat defekta rođena sa prirodnim, mrzovoljnim izrazom lica, po čemu je i dobila ime. Fotografije mačke korišćene su za stvaranje mimova koji su izražavali nezadovoljstvo uopšteno, a to u kombinaciji sa mrzovoljnim licem ove mačke i simpatijama koje internet korisnici iskazuju prema mačkama, bilo je lako predvideti da će Grampy Cat postati klasičan mim.

Njen svetski poznati izraz omogućio je vlasnicima Grumpy-ja da njenu popularnost pretvore u multimilionersko carstvo, tako što je mim inspirisao stvaranje robe kao što su cipele, stripovi, umetnički projekti i još mnogo toga, a kasnije je postala zvanični „portparol“ za Friskies. Čak je i 2015. godine dobila svoju voštanu figuru u Madame Tussauds muzeju u San Franciscu. Kao što se i očekivalo, nakon ove tužne vesti internet je preplavljen postovima na kojima se fanovi opraštaju od nje. Ono što je sigurno, Grumpy Cat će uvek živeti kroz mnogobrojne mimove koji su nastajali tokom godina, jer ono što se postavi na internet ostaje na internetu.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
Pročitajte i:  SpaceX je premašio rekord u lansiranju raketa
eFakture

Tagovi: , , ,