Guverner NBS Jorgovanka Tabaković dobila priznanje Top 50

Dobitnik specijalne nagrade Digital Life za 2018. godinu je Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije. Ovu nagradu dodeljujemo za uvođenje instant platnog sistema. Reč je o najsavremenijem platnom sistemu koji će raditi neprekidno i omogućavati prenos novčanih sredstava u roku od samo nekoliko sekundi, te čija će se benefit osetiti tek u vremenu koje dolazi.

PCPress.rs Image

Na uspostavljanju ovog sistema guverner NBS i njen tim radili su gotovo dve godine i on predstavlja jedan od najznačajnijih projekata Narodne banke Srbije ikada. Puštanjem u rad IPS NBS sistema, Narodna banka Srbije stala je rame uz rame sa najznačajnijim finansijskim institucijama u svetu. IPS NBS sistem značajno će olakšati prenos novčanih sredstava kako građanima, tako i privredi.

PCPress.rs Image

Guverneru Narodne banke Srbije Jorgovanki Tabaković je specijalna nagrada PC Press – TOP 50 pod nazivom „Digital life – digitalizacijom do unapređenja kvaliteta života” uručena od strane direktora medijske kuće PC Press Vesne Čarknajev i glavnog i odgovornog urednika PC Press sajta Tatjane Ostojić.

Mi ne pratimo druge, već smo lider i u uvođenju najsavremenijih usluga”, istakla je guverner Tabaković.

Pročitajte i:  PC Press video: Zašto je „Ford“ uveo standard ISO 9001? | Miodrag Ilić, Linkom-PC

Tom prilikom je guverner Jorgovanka Tabaković izjavila da je uvođenje instant platnog sistema priznanje i dokaz promenjenog načina rada Narodne banke Srbije u proteklih više od šest godina – da se rezultati ne najavljuju, već da se o njima govori tek kada počnu da donose konkretne koristi za građane i privredu.

Facebook komentari:

1 thoughts on “Guverner NBS Jorgovanka Tabaković dobila priznanje Top 50

Comments are closed.