TrendMicro

Haker ukrao 625 miliona dolara

Otprilike 625 miliona dolara vrednost je kriptovaluta ukradenih iz Ronina, blokčejna koji je u osnovi popularne kripto igre Axie Infinity. Operater Ronin i Axie Infinity Sky Mavis otkrili su napad u utorak i zamrznuli transakcije na Ronin mostu, koji omogućava deponovanje i povlačenje sredstava sa blockchaina kompanije.

haker ukrao 625 miliona dolara

Trenutno se radi na povraćaju novca od krivca

Sky Mavis kaže da radi sa organima za sprovođenje zakona na povratku 173.600 Ethereuma (trenutno vrednih oko 600 miliona dolara) i 25,5 miliona USDC (kriptovaluta vezana za američki dolar) od krivca, koji ga je povukao sa mreže 23. marta. Napad se fokusirao na most ka Sky Mavisovom Ronin blokčejnu, posredniku između Axie Infinity i drugih blockchain kriptovaluta poput Ethereuma. Korisnici su mogli da deponuju Ethereum ili USDC Ronin-u, zatim da kupe nezamenljive tokene ili valutu u igri, ili mogu da prodaju svoja sredstva u igri i povuku novac.

Prema Sky Mavisu, napadač je koristio hakovane privatne bezbednosne ključeve da bi kompromitovao mrežne čvorove koji potvrđuju transfere ka i sa Ronin blokchaina. To je omogućilo napadaču da tiho povuče velike količine Ethereuma i USDC-a. Transfer je otkriven danas — skoro nedelju dana kasnije – kada je drugi korisnik pokušao da povuče 5.000 Ethereuma preko mosta.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Spremite se za 5 najvećih tehnoloških trendova u 2023. godini

Sky Mavis kaže da Axie NFT tokeni koje igrači moraju kupiti da bi pristupili Axie Infinity nisu ugroženi. Navodno, sve se ovo desilo zbog uspostavljanja prečica u sistemu koje je postavila sama kompanija koja stoji iza svega ovoga, tako da je napadač zapravo koristio njihovu infrastrukturu i prečice koje su oni sami postavljali da bi došao do novca.

Izvor: The Verge

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: