PC Press Hosting 2020

Hakeri su mesecima imali pristup Outlook.com nalozima nekih korisnika

Microsoft je počeo da obaveštava neke korisnike Outlook.com servisa da su hakeri imali pristup njihovim nalozima. Softverski gigant je otkrio da su korisnički kredencijali nekih korisnika ovog web mail servisa bili kompromitovani i da su im hakeri neovlašćeno pristupali u periodu od početka ove godine, pa do 28. marta. Kompanija je navela da su hakeri mogli da vide email adrese korisnika, imena foldera i naslove email-ova, ali da nisu imali pristup sadržajima mail-ova i fajlovima koji su prikačeni uz njih.

Nije objavljeno koliko korisnika je pogođeno ovim sigurnosnim upadom. Hakeri nisu bili u mogućnosti da ukradu lozinke korisnika, ali Microsoft predlaže da „pogođeni“ korisnici za svaki slučaj promene svoje šifre.

Kompanija je izjavila žaljenje zbog neugodnosti koje je prouzrokovao ovaj sigurnosni propust. Tom prilikom je naglašeno da Microsoft shvata zaštitu podataka veoma ozbiljno i da je angažovala svoje interne timove koji se bave bezbednošću i privatnošću, kako bi istražili okolnosti koje su dovele do propusta i dodatno hardverski i softverski obezbedili sistem.

Pročitajte i:  Microsoft ispravio tri velika Windows 10 problema

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: , , ,