PC Press - Sve(t) je marketing

Hakeri ukrali 24 miliona dolara sa Harvest Finance servisa

Hakeri su uspeli da ukradu kriptovalute u vrednosti od oko 24 miliona dolara sa decentralizovanog finansijskog servisa „Harvest Finance“. U pitanju je web portal koji omogućava korisnicima da investiraju kriptovalute i da dobiju profit od mešetarenja zasnovanog na promenama njihove vrednosti.

Hakerski napad se dogodio juče i gotovo istog trenutka je potvrđen od strane Harvest Finance administratora. Prema tim navodima, haker je investirao veliku količinu kriptovaluta, a zatim je iskoristio exploit kako bi usmerio sredstva sa platforme u svoje digitalne novčanike. Dva minuta nakon napada, haker je vratio na platformu 2.5 miliona dolara iz razloga koji do ovog trenutka nisu poznati.

Administratori Harvest Finance-a tvrde da je haker ostavio veliku količinu informacija koje će im pomoći da ga identifikuju, a sumnjaju da se radi o „dobro poznatoj osobi u crypto zajednici“.

Kompanija je odlučila da ponudi nagradu od 400.000 dolara svakom ko pronađe način kako da se vrate ukradena sredstva, a nakon što prođe 36 sati od inicijalne ponude, nagrada će biti smanjena na 100.000 dolara.

Pročitajte i:  U hakerskom napadu na Capcom ukradeno 1TB osetljivih podataka

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
PC Press - Backup obavezno!

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.