Top50 Glas publike

Hakeri već ponudili na prodaju hiljade hakovanih Disney+ naloga

Hakeri nisu gubili vreme, već su bukvalno samo nekoliko sati nakon početka emitovanja Disney+ servisa, provalili hiljade korisničkih naloga. Mnogi od takvih naloga ponuđeni su besplatno na hakerskim forumima, a neki su se našli i u prodaji.

PCPress.rs Image

Disney+ je lansiran pre nedelju dana (12. novembra) i samo u prvih 24 časa imao je više od 10 miliona aktivnih korisnika. To je verovatno prevazišlo očekivanja kompanije, jer su mnogi korisnici prijavljivali nemogućnost stream-ovanja odabranog sadržaja. Međutim, u moru prijava zbog tehničkih problema, pojavili su se i korisnici koji su prijavljivali problem sa pristupom njihovim nalozima. U tim žalbama prijavljeno je da su hakeri preuzeli naloge i diskonektovali korisnike sa svih uređaja. Nakon toga promenjeni su email adrese naloga i pristupne lozinke, čime su pravi vlasnici naloga efikasno sklonjeni u stranu.

Pročitajte i:  The Guardian kaže da su procureli podaci zaposlenih tokom hakerskog napada

Disney negira da je došlo do upada u njihov sistem. Neki korisnici su priznali da su upotrebljavali iste kredencijale kao na drugim sajtovima, ali su se prijavljivali i korisnici koji su napravili jedinstvene pristupne parametre za Disney+. Kod takvih korisnika najverovatnije su u pitanju bili keylogger-i, koji su „hvatali“ sve što je korisnik kucao na računaru i odatle su preuzeli pristupne podatke.

U svakom slučaju, hakerski forumi su „zatrpani“ ponudom hakovanih Disney+ naloga. Interesantno je da njihova cena varira između 3 i 11 dolara, što je više od legitimne Disney+ pretplate koja iznosi 7 dolara.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,