Hakerska konferencija Hackaday u Beogradu

Ako nikada niste bili na jednoj hakerskoj konferenciji, znajte da će uskoro jedna takva biti održana u Beogradu, a organizator je američki hakerski časopis-blog Hackaday (http://hackaday.com/). Početak ove jednodnevne konferencije zakazan je za 9. april u 10 sati pre podne u Domu Omladine, a program je tako bogat da se završetak očekuje tek oko 2 sata posle ponoći.

Hackaday-Belgrade-LogoU skladu sa dobrim hakerskim običajem, umesto ulaznice će svaki posetilac dobiti atraktivan interaktivni bedž, o kome postoje detaljne informacije na http://hackaday.com/2016/02/17/its-alive-badge-for-hackaday-belgrade/. Specijalno za ovu konferenciju, bedž je projektovao Voja Antonić.

Paralelno sa konferencijom teći će nekoliko radionica, u kojima će posetioci praviti hardverske projekte (koji će posle konferencije ostati u njihovom vlasništvu) ili će pisati sofvter kojim će hakovati konferencijski bedž. Najuspešnije ideje biće nagrađene vrednim poklonima.

Pored konferencije i radionice, paralelno će teći i specijalni koncert za posetioce. Cena ulaznice (koja je istovremeno i interaktivni bedž) iznosi 2200 dinara, a rezervacije su na http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/hackaday-belgrade-beograd-dom-omladine-beograda-869049/performance.html. Već je prodato više od 90% karata, pa će se verovatno uskoro tražiti i karta više.

Bedž konferencije
Bedž konferencije

Časopis Hackaday svake godine organizuje nagradni konkurs za najbolji projekat svojih članova. Upravo su na http://hackaday.com/2016/03/14/engineer-humanitys-future-the-2016-hackaday-prize/ najavljene propozicije takmičenja za ovu godinu, na kome će se podeliti 105 nagrada u ukupnoj vrednosti od preko 300 000 američkih dolara. Polovina ove sume je odvojena samo za prvu nagradu, pa ako imate dobrih ideja – ne oklevajte!

Na aprilskoj konferenciji će govoriti:

Mike Szczys, Mike Harrison, Sophi Kravitz, Chris Gammell, Phoenix Perry, Kristina Kapanova, Navid Gornall, Tsvetan Usunov, Peter Isza, Paulina greta Stefanovic, Anastasios Stamou, Radomir Dopliearski, Dejan Ristanović i Voja Antonić.

 

 

ConferencePoster2V1-01

BelgradeSpeakers-02-01

 

 

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: