Top50 Glas publike

Hakerski napad na kompaniju Ubisoft

Hakerska grupa Lapsus$ možda stoji iza napada.

PCPress.rs Image

Podaci korisnika nisu ugroženi

Južnoamerička hakerska grupa Lapsus$ preuzima odgovornost za još jedan hakerski napad. Ubisoft je saopštio da je prošle nedelje pretrpeo „incident sajber bezbednosti“ zbog kojeg su neke od njegovih igara, sistema i usluga privremeno prekinute. Tada, kompanija nije identifikovala ko je možda odgovoran za incident, ali samo dan kasnije, Lapsus$ je naizgled preuzeo zasluge.

Nakon što je The Verge objavio priču o incidentu, Telegram kanal koji je navodno vodila grupa je objavio link do članka i emodzije sa nasmijanim licem, sugerišući da preuzima odgovornost za ono što se dogodilo. Takođe je rečeno da nije ciljao korisničke podatke u napadu.

„Naši IT timovi rade sa vodećim spoljnim stručnjacima na istraživanju ovog problema“, rekao je Ubisoft. „Možemo da potvrdimo da sve naše igre i usluge funkcionišu normalno i da u ovom trenutku nema dokaza da se pristupilo ličnim podacima igrača ili da su oni otkriveni kao nusproizvod ovog incidenta.

Pročitajte i:  LastPass ponovo pretrpeo hakerski napad

Hakerski napad Ubisoft dolazi samo nedelju dana nakon što je ista grupa preuzela zasluge za pribavljanje oko 190 GB podataka od Samsunga. Ranije je Lapsus$ rekao da je odgovoran za hakerski napad na NVIDIA-u i da poseduje izvorni kod za DLSS tehnologiju kompanije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,