Hakerski napad pogodio Belu kuću

Američka bezbednosna agencija zadužena za sigurnu komunikaciju, između ostalih i Bele kuće, bila je žrtva sajber napada. Američko Ministarstvo odbrane potvrdilo je ove navode, uz informaciju da je DISA bila hakovana, čime su otkriveni podaci preko 200.000 ljudi.

hakerski napad bela kuća

Agencija koja nadgleda komunikaciju Donalda Trampa

Agencija za sigurnu komunikaciju (DISA), pored toga što se bavi nadzorom vojnih kanala komunikacije, nadgleda i pozive američkog predsednika Donalda Trampa. Osnovna delatnost agencije jeste da uspostavlja komunikacione kanale i mreže u zonama borbe. Ona se takođe bavi i kibernetičkom bezbednošću. U DISA agenciji radi oko 8.000 vojnih i civilnih radnika, ali kroz svoj rad obrađuju podatke mnogo šireg kruga ljudi.

Među ukradenim podacima nalaze se imena korisnika kao i njihovi brojevi socijalnog osiguranja. Ono što je jedino poznato javnosti jeste da se hakerski napad dogodio na leto 2019. godine, ali da su iz agencije tek sada počeli da šalju pisma korisnicima čiji bi podaci mogli biti zloupotrebljeni, pa se otud i došlo do informacije o samom napadu.

Pročitajte i:  Amerika tuži Apple

Izvor: BBC

Facebook komentari: