Top50 Glas publike

Half-Life: Alyx uspeh će odrediti da li će sledeća igra biti VR

Čini se da ima logike da nakon uspešnog debija VR igre smeštene u Half Life svet i sledeća Valve igra bude VR, ali će tako biti samo ukoliko Half-Life: Alyx bude dobro primljen od strane publike, navodi se iz kompanije Valve. Ukoliko su prve brojke neki indikator, onda zaista postoji dobra šansa da i naredna Half-Life igra bude smeštena u virtuelnu realnost.

PCPress.rs Image

Half-Life: Alyx je trenutno dostupan na Steam-u, gde ga je već 300.000 ljudi kupilo. Hoće li to biti dovoljno da se Valve odluči da i narednu igru kreira u VR okruženju, ili će se vratiti tradicionalnoj, staroj dobroj 3D pucačini? Veliko je pitanje. Jedno je sigurno – za sada je Half-Life: Alyx najprodavanija VR igra i jedna od najprodavanijih igara ove godine. Istovremeno, recenzije navode da je Alyx “najbolja VR igra koju trenutno možete kupiti za vaš novac”, što daje nadu da će razvojni studiji biti slobodniji da svoje vreme i novac investiraju u AAA naslove za VR platforme.

Pravljenje VR ekskluziva je veoma skup i zahtevan zadatak, a prodaja u startu ne cilja tako široku grupu kao kada je reč o tradicionalnim naslovima, imajući u vidu relativno mali procenat igrača koji imaju VR kontrolere. Hoće li Half-Life: Alyx biti prekretnica u tom smislu? Budućnost će dati odgovor na to pitanje…

Izvor: gamesradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,