Top50 Glas publike

Hardverski novčanik za sigurno čuvanje kriptovaluta

Digital Bitbox je hardverski digitalni novčanik, koji bezbednost digitalnih valuta podiže na potpuno novi nivo, te predstavlja drugi faktor za autentifikaciju koji kombinuje sigurnost offline čuvanja sa udobnošću softverskih digitalnih novčanika.

PCPress.rs Image

Ovaj novčanik trenutno podržava bitkoin i ethereum (ETH, ETC i ERC20 tokene), a preko MyEtherWallet.com. Autentifikacija se vrši uz pomoć lozinke za aplikaciju, opcionalnog 2FA (U2F) putem mobilne aplikacije, te hardverskog 2FA za online servise, a ima i offline backup putem eksterne memorije. Povezuje se preko USB priključka, a kompatibilan je sa Windows-om (7+), Mac-om ili Linux-om.

PCPress.rs ImageBudući da predstavljaju jedan od najsigurnijih načina čuvanja i upravljanja kriptovalutama, hardverski novčanici nisu popularni koliko bi trebalo da budu. Ovaj USB uređaj ima 4-gigabajtna microSD karticu, koja spada u deo dodatne opreme, a na njoj se čuvaju backup datoteke novčanika, te nije neophodno da se stalno drži u uređaju, već samo kada korisnik želi da napravi novi backup, ili da povrati stari.

Za korišćenje Digital Bitbox-a dovoljno je da se skine njegova zvanična desktop aplikacija, te se samo pokrene, a bez prethodne instalacije. Po otvaranju se nailazi na interfejs koji podseća na bilo koji digitalni novčanik, te ima opcije primanja i slanja kriptovaluta, pregleda korisničkih računa, te upravljanja backup-ima.

Pročitajte i:  Trajanje baterije vašeg laptopa možda opada brže nego što mislite

Izvori: Bug, Digital Bitbox

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,