Harry Potter i digitalni čarobni štapić

Oni koji prate serijal o Harry Potteru već znaju šta je Elder Wand, moćni čarobni štapić koji su koristili i Dumbledore i Voldemort, a koji je sada pretvoren u gedžet iz stvarnog sveta, kreiran po ugledu na ovo oružje-oruđe, te zamišljen kao obavezan dodatak za svakog pripadnika Potter plemena.

PCPress.rs Image

Ipak, CELLder Wand, kako se proizvod zove, je sve, samo ne Elder Wand. Potonji je, razume se, deo fikcije, te već kultna čarobna alatka, dok je prvi tek kampanja na Kickstarter-u, a za proizvod od plastike koji je umesto magijom ojačan običnom 3.200 mAh USB baterijom, koja služi kao prenosivi punjač za telefon.

Prvi problem koji ističu poštovaoci serijala jeste upravo materijal, budući da je štapić napravljen od plastike, a ne od drveta, pa više podseća na jeftinu igračku nego na elegantnu magičnu alatku. Očigledno je da su kreatori proizvod osmislili kako bi što lakše zaradili na popularnosti Harry Potter franšize, a posebno uoči pojavljivanja Harry Potter: Wizards Unite AR igre koju je kreirala kompanija Niantic.

Pročitajte i:  Harry Potter: Wizards Unite se gasi 31. januara 2022. godine

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,