Top50 Glas publike

Harry Potter i program za predviđanje teksta

Ljubitelji serijala Harry Potter koji su završili sa čitanjem delova „Harry Potter i ukleto dete“ i „Harry Potter i kamen mudrosti“ iz prethodne dve godine, sada imaju priliku da uživaju u novom poglavlju iz priče o dečaku čarobnjaku, a za koje nije zaslužna J.K. Rowling, već sistem veštačke inteligencije za predviđanje teksta.

PCPress.rs Image

Naime, Botnik Studios su napravili poglavlje od tri strane, a pod naslovom „Harry Potter i portret nečega što izgleda kao velika gomila pepela“, a pošto su algoritamsku alatku uputili u prethodne delove serijala. Krajnji rezultat je priča sa zapletom koji na prvi pogled deluje bezlično, ali koji, kao i bilo koji komad fikcije koji dolazi od ljubitelja Harry Pottera, u sebi ipak sadrži deo šarma spisateljice koja je zaslužna za serijal.

Najnoviji nastavak, kao i program za predviđanje teksta – koji su dostupni na platformi GitHubdelo su Jamie Brewa, koji je ranije pisao za Clickhole i The Onion. Pomenuti odlomak nastao je uz pomoć nekoliko pisaca, koji su pomogli u sklapanju rečenica iz kombinacija algoritamskih predloga. Zahvaljujući tome ovaj „komad književnosti“ ne izgleda poput onih koji nastaju uz pomoć programa za predviđanje teksta, već  podseća na inovativne zapise koje obožavaoci često kreiraju, te počinje rečenicom „Zamak je zarežao na magični vetar, a nebo je ličilo na prostrani crni plafon, koji je bio ispunjen krvlju“.

Pročitajte i:  BuzzFeed će koristiti AI alate iz OpenAI

PCPress.rs ImageProces koji koristi Botnik, a koji kompanija opisuje kao „saradnju sa mašinama“, kombinuje ljudsku kreativnost sa apsurdnim pokušajima mašina da je imitiraju, a rezultat je ponekad magičan.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,