BIZIT 2022

HBO & HBO Max otpuštaju 70 radnika u produkciji

Veliko smanjenje troškova u Warner Bros-u, jer kompanija navodno otpušta oko 70 radnika širom HBO i HBO Max produkcije. Većina rezova je na strani servisa za striming.

hbo max

 

Otpuštanja čine oko 14 odsto zaposlenih u ova dva odeljenja. HBO Max-ov tim za dokumentarne filmove se smanjuje, što nije iznenađujuće s obzirom na priliv rijalitija i dokumentarnog programa sa Discovery strane poslovanja. Iako su postojale glasine da će sekira pasti na mnoge originale HBO Max-a kao deo smanjenja budžeta i promene strategije, to nije baš takav slučaj. Napominje se da rukovodstvo u servisu za striming proširuje svoju ponudu originala, iako sa manje nefikcijskih i porodičnih projekata uživo. Nijedan projekat nije otkazan u sklopu otpuštanja.

WarnerMedia i Discovery su se spojili u aprilu i formirali Warner Bros. Discovery. Napor da se smanje troškovi brzo je pokrenut, a kompanija je najavila da će ugasiti CNN+ samo nekoliko nedelja nakon pokretanja tog servisa za striming. Sledeće godine kompanija će spojiti HBO Max i Discovery+ u jedinstvenu platformu. Još nije jasno kako će se zvati objedinjeni servis za strimovanje, iako bi mogao zadržati ime HBO Max ili, prema jednom izveštaju, mogao bi se jednostavno nazvati Max.

Pročitajte i:  HBO Max gasi sopstvenu produkciju širom Evrope

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published.