HBO pojačava odbranu u digitalnom ratu zbog Igre prestola

HBO nije uspeo da zadrži celu sedmu sezonu u tajnosti, a uzrok tome su bili sajber napadi koji su doveli do otkrivanja nekih epizoda. Kablovski gigant u novom izveštaju navodi da sada ima dodatne mere kako bi sprečio da se isto dogodi osmoj sezoni Igre prestola. Ovo je poslednja sezona ove serije i sezona koju nestrpljivo čeka desetine miliona obožavaoca širom sveta.

PCPress.rs Image

Nikolaj Coster-Waldau, glumac koji igra ulogu Jaime Lannister-a u seriji, nedavno je otkrio da HBO ide do ekstremnih dužina kako bi sprečio da materijal osme sezone Igre prestola dođe u javnosti pre vremena. Pomenuo je da su u prvih nekoliko sezona glumcima unapred slate kopije scenarija. HBO je kasnije predstavio nove sigurnosne mere i slao scenario samo u formi digitalnih fajlova, da bi na kraju došao do tačke gde bi glumci dobijali samo svoje delove putem verifikovanog mejla.

Coster-Waldau kaže da je sigurnost za poslednju sezonu veća nego ikada ranije. To je razumljivo, s obzirom da je HBO morao da se bavi ukradenim fajlovima sedme sezone. HBO sada čak ni ne daje scenario glumcima, koji zapravo imaju slušalice u svakoj sceni kroz koje dobijaju dijaloge red po red, i na taj način saznaju o svojoj sudbini u poslednjoj sezoni tek kada se pojave na setu, a ne ni trenutak ranije. HBO sada razmišlja u pravcu da je bolje biti siguran nego kasnije žaliti, koliko će ove mere predostrožnosti biti efikasne ostaje nam da vidimo.

Pročitajte i:  Velika kompanija za SMS rutiranje je pet godina bila žrtva hakera

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,