„Hellion“, naučno-fantastična igra preživljavanja

Sunčev sistem u kome vladaju Njutnovi zakoni želi dobrodošlicu novim kolonistima – nudi im surovu realnost preživljavanja u pustom svemiru u kome su resursi ograničeni, a pretnja od sukoba sveprisutna

PCPress.rs ImageNezavisni programerski studio za razvoj igara „Zero Gravity“ je objavio svoj debitantski naslov „Hellion“, igru preživljavanja u svemiru za više igrača na platformi Steam Early Access po ceni od 24,99 USD/18,99 GBP/22,99 EUR.

U sunčevom sistemu u koji je smešten „Hellion“, svi objekti koji se javljaju u igri – od planeta i njihovih satelita, pa do brodova i stanica – u potpunosti se ponašaju u skladu sa zakonima Njutnove fizike i orbitalne mehanike. Igrači imaju zadatak da prežive u najneprijateljskijem okruženju poznatom čoveku, štiteći se od vakuuma svemira, prikupljajući retke resurse, održavajući svoje baze i stupajući u interakciju sa drugim igračima.

„Objavljivanje ‘Helliona’ na plaformi Steam Early Access je veliki korak za nas“, rekao je Marko Smiljanić, kreativni direktor „Zero Gravity“. Baza igrača na PC-ju je veoma raznolika i zahtevna, tako da nam komunikacija sa njima tokom procesa razvoja ove igre omogućava da ‘Hellion’ prilagodimo upravo onome što ljubitelji naučne fantastike zaista žele.“

PCPress.rs ImagePrva verzija „Helliona“, već u ovoj fazi razvoja, omogućava igračima da recikliraju napuštene module stanica kako bi došli do delova i resursa za izgradnju sopstvenih baza i unapređenje svoje opreme. Kolonisti u „Hellionu“ mogu da sirove resurse dobijaju kopanjem rude sa asteroida i da ih prerađuju u gorivo, kiseonik i druge potrebne materijale. Preživeli moraju da zamene sigurno okruženje svog svemirskog broda uzbudljivim iskustvom „šetnje“ otvorenim svemirom dok u potrazi za informacijama, resursima i opremom istražuju ruševine prve kolonije koju je čovečanstvo izgradilo van Zemlje. Igrači će iskusiti jedinstveni osećaj kretanja u bestežinskom stanju bez ograničenja i naučiće kako da na najbolji način iskoriste inerciju. „Hellion“ igračima nudi potpunu slobodu interakcije u „multiplejer“ okruženju, tako da će moći da se oprobaju kao „samotnjaci“, udružuju se u timove da bi pilotirali brodovima sa više članova posade uz realnu navigaciju, ili se okušaju u borbi, „prsa u prsa“, sa protivnicima.

U bliskoj budućnosti, u igru će biti uvedeni mnogi novi elementi: potpuno modularno prilagođavanje brodova i opreme, borba između svemirskih brodova ili pak njihovo korišćenje za kopanje rude sa asteroida; igrači će moći da prikupljaju resurse sa planeta gasnih džinova, a dodaće se i realan mehanizam ranjavanja, dok će zaštitna odela moći da budu oštećena ili će degradirati protokom vremena. Takođe, planirna je i mogućnost pravljenja bezbednosnih sistema, kao i njihovo probijanje. Potpuni spiskovi sadašnjih i planiranih mehanika igre mogu se naći na Internetu.

Ovde možete pogledati trejler za „Hellion“: https://youtu.be/FsSzoQJek70

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,