Top50 Glas publike

HiMirror: Ogledalo koje ukazuje na mane korisnika

Stručnjaci upozoravaju da bi pametna ogledala koja ističu mane korisnika trebalo da se pakuju zajedno sa upozorenjem da mogu negativno da utiču na mentalno zdravlje korisnika.

Jedan od takvih proizvoda, HiMirror Mini, skenira lice korisnika, a kako bi detektovao mane, te ukazao na najprivlačnije delove lica. Nakon toga rezultate objavljuje u procentima, a kada je u pitanju povećana prisutnost bora, tamnih krugova oko očiju, crvenih tačaka, te proširenih pora. Korisnici zahvaljujući ovom proizvodu mogu da biraju odgovarajuće preparate, te vode dnevnik promena, a kako bi došli do zaključka koji preparat najbolje rešava problematična mesta na koži lica, pa i kupovina preparata može da se obavlja direktno preko ogledala. Ogledalom se upravlja preko prilagođenog daljinskog upravljača, uz pomoć kojeg se ulazi u funkcije, te bira odgovarajući soundtrack za ulepšavanje.

Ovaj, te slični proizvodi, mogu da negativno utiču na one koji već pate od mentalnih poteškoća koje su u vezi sa percipiranjem sopstvenog fizičkog izgleda, te stručnjaci naglašavaju da je poslednje što je nekoj osobi ovog profila potrebno jeste da je ogledalo svakodnevno podseća na mane, te nedostatke na licu. Iz kompanije ističu da samo stariji od 13 godina mogu da naprave HiMirror nalog, a kako bi pratili promene na licu, te naglašavaju da je proizvod namenjen odraslim osobama. Drugi uređaji koji mogu da se povežu sa ovim ogledalom uključuju pametnu vagu za merenje težine, te uređaj za analizu stanja kože.

Izvor: The Guardian

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,