BIZIT 2022

Hitachi napravio hard disk kapaciteta 1TB po ploči

PCPress.rs ImageHitachi Global Storage Technologies je počeo s proizvodnjom hard diskova kapaciteta jednog terabajta na jednoj ploči. To omogućava proizvodnju tanjih hard diskova. Nova tehnologija će se koristiti za linije Deskstar, Travelstar i CinemaStar kapaciteta od 250GB do 1TB.
Korišćenje ploča većeg kapaciteta smanjuje debljinu uređaja na samo 7mm i povećava domen korišćenja hard diskova. Pored dosadašnjih desktop računara, ugrađivaće se i u male prenosne računare, TV set-top kutije, DVD uređaje koji imaju mogućnost snimanja TV sadržaja i mnoge druge uređaje.

Hitachi je u model Travelstar Z5K500 napakovao 636Gbita po kvadratnom inču. Nove linije Deskstar hard diskova koriste CoolSpin tehnologiju koja štedi do 15 odsto snage u poređenju sa dosadašnjim hard diskovima. U pitanju je tehnologija koja optimizuje brzinu motora i obezbeđuje balans performansi, potrošnje i buke.

Diskovi sa jednom pločom kapaciteta 250 do 500GB čine oko 90 odsto tržišta, a nova CinemaStar familija duplira smeštajni prostor. Tehnologija će se primenjivati na hard diskovima kapaciteta od 250GB do 1TB.

Izvor: Hitachi

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: