PC Press Studio

HMD kupuje Nokia PureView zaštitni znak od Microsofta

Prema Evropskom zavodu za intelektualnu svojinu (EUIPO), proizvođač Nokia pametnih telefona, HMD, je kupio prava na korišćenje PureView imena i patenata na Nokia telefonima od kompanije Microsoft. Zaštitni znak je prvobitno pripadao Nokia-i (kada je Nokia imala svoje PureView pametne telefone) pre nego što je pao u ruke Microsoft-a kada je kupio mobilni sektor Nokia-e, a sada HMD vraća PureView tehnologiju gde i pripada.

PCPress.rs Image

Ranije kada je Microsoft još uvek posedovao mobilni sektor kompanije Nokia i pravio sopstvene telefone, kompanija je pustila set telefona koji su imali odlične kamere i označila ih kao Nokia PureView pametne telefone. Sada izgleda da bi HMD mogao da ima planove za puštanje ovakvih pametnih telefona u budućnosti, s obzirom na ovo preuzimanje prava na zaštitni znak.

Naravno, šta tačno HMD planira da uradi sa zaštitnim znakom možemo samo da pretpostavljamo, ali s obzirom da ovih dana kamere na pametnim telefonima postaju ogromni deo odluke kupca, nismo iznenađeni ako bi HMD hteo da izbaci pametni telefon sa fokusom na kameru kako bi pokušao da namami kupce. Videli smo kako kompanije sve više izbacuju telefone sa dve kamere kao da je to norma, a da ne pominjemo kompanije koje pomeraju granica poput Huawei-a sa P20 Pro modelom koji ima tri kamere.

Pročitajte i:  Microsoft apeluje na stvaranje nove agencije u SAD-u koja će kontrolisati AI

Stvari izgledaju obećavajuće, jer je HMD nedavno obnovio svoje Zeiss partnerstvo i obećao da će raditi sa nemačkom optičkom kompanijom na „mogućnostima koje definišu standarde u polju slika“ za buduće pametne telefone. Imajući PureView, Nokia i Zeiss koji će obezbediti veliku marketinšku pomoć, svi novi pametni telefoni koji budu imali te brendove imaće puno očekivanja da ispune.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,