Dahua

Hoće li FTC ugasiti Amazon?

U avgustu se očekuje najveća tužba protiv Amazona do sada. Hoće li to biti kraj giganta e-trgovine?

PCPress.rs Image

Američka Federalna trgovinska komisija (FTC) privodi kraju antimonopolsku tužbu protiv Amazona koja potencijalno može da razbije ovu kompaniju na delove. Opsežna tužba očekuje se u avgustu i dovešće u pitanje niz poslovnih praksi Amazona.

Jedan od najvećih izazova je Amazon Prime za koje FTC kaže da blokiraju niže cene na konkurenskim veb lokacijama i za koji se veruje da prisiljava trgovce da koriste Amazonove logističke i reklamne usluge.

Do sada je obavljeno nekoliko saslušanja svedoka unutar i izvan Amazona, uključujući i generalnog direktora Endrija Džersija i bivšeg generalnog direktora i osnivača Džefa Bezosa. Slučaj će se najverovatnije predati federalnom sudu a ne internom tribunalu.

Za sada nisu poznati svi detalji tužbe ali je sigurno da je na meti i digitalno oglašavanje. Sveobuhvatna tužba ozbiljna je pretnja daljem opstanku Amazona. Prateći tužbe usmerene na Apple i sudske procese širom sveta, Amazon ima ipak šanse da ovaj proces reši neosetno. Za sada se čeka pokretanje tužbe, a do tada Amazon radi neometano.

Pročitajte i:  NFL & Amazon rade na AI modelu za unapređenje statistike u američkom fudbalu

Izvor: gadgets360.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,