Hollywood ne želi veštačku inteligenciju

Dvojnici i lažni trejleri koje kreira AI zabrinjavaju glumce.

PCPress.rs Image

AI je demostrirala svoju moć i kreirala trejlere adaptacije „Ratova zvezda“, „Harija Potera“ i „Gospodara Prstena“ bez pravih glumaca. Veštačka inteligencija može da bez pravih glumaca i sa daleko manjim resursima od velikih holivudskih studija pravi lažne filmske trejlere. Već su rođeni i pisci nove ere filmova a nekoliko takvih kreacija je već dostupno.

Novina je izazvala burne reakcije među glumcima slavnog Hollywooda. Nadvio se oblak nad glamurom. Sinidkat glumaca zakazao je za 7. jun sastanak kako bi se pokušalo „zauzdavanje“ nove tehnologije. Sindikat glumaca želi da osigura da njeni članovi mogu da kontrolišu upotrebu svojih „digitalnih dvojnika“ i da se nastavi plaćanje stvarnih glumaca.

Tom Kruz je na primer već bio predmet veoma gledanih neovlašćenih izmišljenih video snimaka kreiranih od strane AI algoritma. Kruz je ovu tehnologiju nazvao „zastrašujućom“. I dok se glumci bune, interesovanje za generativnu veštačku inteligenciju eksplodiralo je širom sveta nakon lansiranja ChatGPT, najbrže rastuće aplikacije svih vremena.

Pročitajte i:  Kad veštačka inteligencija postane pametna kao čovek

Izvor: gadgets360.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,