ePlaneta

Honda će u naredne tri godine predstaviti desetak električnih motocikala

Najveći svetski proizvođač motocikala, Honda, najavio je da će do 2025. godine predstaviti najmanje 10 novih modela električnih dvotočkaša. U saopštenju je najavljeno i da neće svi modeli biti dostupni na svim tržištima, pošto će se kompanija fokusirati na azijsko i evropsko tržište. Takođe, većina modela će biti električni mopedi, pa ne treba očekivati mnogo brzih sportskih dvotočkaša.

honda

U tzv. „full size“ kategoriji, Honda će iskoristiti osnovu postojećih modela, koje će prebaciti u električnu varijantu. Pored toga, kompanija razvija novu „FUN“ platformu u okviru koje će tokom 2024. i 2025. godine predstaviti tri „large size“ električna modela u Japanu, SAD-u i Evropi. Takođe, razvijaju se i mali skuteri. Sve modele će pokretati isti tip baterija, što će optimizovati njihovu proizvodnju.

Paralelno sa razvojem električnih motocikala, Honda će nastaviti da proizvodi i razvija modele sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, ali se obavezala da će ih učiniti ekološki prihvatljivijim. U pitanju će biti „flex-fuel“ motori koji će moći da koriste E20 i E100 ethanol-zasnovana goriva.

Pročitajte i:  Delta Auto grupa otvorila moto sezonu i premijerno predstavila BMW CE02

Inače, kompanija planira da do 2030. godine njihovi električni motocikli učestvuju u ukupnoj prodaji sa bar 15 procenata.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,