Honda razvila plišanu igračku koja smiruje bebe zvukom motora

Mnogi roditelji su se okrenuli vožnjama automobila kako bi smirili bebe, a Honda je razvila gedžet na osnovu tog koncepta. Umesto da dovedu bebu u kola, Hondin Sound Sitter donosi automobil bebi. Kompanija je isprobala zvuke 37 različitih motora, uključujući razne Civic modele, Accord i Integras, da bi na kraju utvrdila da je zvuk NSX motora najefikasniji kada je u pitanju smirivanje bebe. 

PCPress.rs Image

Kada su istraživači isprobali NSX zvuk motora na novorođenčadi, starosti od šest meseci do 1,5 godina, 11 od 12 beba se činilo da uživaju u zvuku, dok je sedam pokazalo smanjenu brzinu otkucaja srca. Honda na svom sajtu objašnjava da je ovakva reakcija možda zbog toga što se niske frekvencije zvuka motora mogu uporediti sa onim što bebe čuju u materici.

Nakon dobijenih rezultata, Honda je upakovala NSX zvuk motora u crvenu plišanu igračku u obliku automobila i nedavno je dozvolila roditeljima da je isprobaju. Kompanija, međutim, nema planove za proizvodnju igračke, ali je snimila zvuke tri motora: NSX, Integra Type R i S2000 – koji su dostupni na internetu.

Pročitajte i:  Honda najavila niz novina za narednu deceniju

Honda nije jedina kompanija koja se trudi da smiri decu. Prošle godine, Ford je predstavio prototip kreveca za bebe koji oponaša iskustvo vožnje automobila. Krevetac pušta prigušene zvuke motora, ima LED lampice koje simuliraju ulično osvetljenje i oponaša pokrete slične onima koji se osećaju prilikom vožnje u automobilu. Osim toga, druge kompanije, kao što je Snoo, oponašale su zvukove materice kako bi umirile i decu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

One thought on “Honda razvila plišanu igračku koja smiruje bebe zvukom motora

  • 17. January 2019. at 16:03
    Permalink

    Opste je poznato da zvuk fena ima slicnu frenfenciju koju beba cuje kada je jos u stomaku. Honda i japanci su majstori za sve decije igracke,a i za nas nesto starije.

Comments are closed.