Honor Choice MoeCen X1 – Era pristupačne bežičnosti

Honor nastavlja sa predstavljanjem pristupačnih proizvoda prevashodno namenjenih mladima. Ovaj put su u fokusu bežične slušalice, stavka koje je u trendu u proteklim mesecima. Šta možete očekivati od MoeCen X1 slušalica, koje stižu pod Honor Choice brendom?

PCPress.rs Image

Kao i kod mnogih bežičnih slušalica, akcenat ne može biti (samo) na kvalitetu zvuka, već i na brojnim “sitnicama koje život znače” u svakodnevnoj upotrebi. To, nažalost, najčešće znači i veoma visoku cenu, pa su  tako po pravilu ovakve bubice preko 100, pa i 200 evra. Tu i tamo se pojavi neko s pristupačnijom varijantom koja pak pravi veliki kompromis po pitanju kvaliteta zvuka. Deluje da je MoeCen X1 zapravo u zlatnoj sredini po tom pitanju.

Odličan balans

Honor Choice True Wireless slušalice omogućavaju slušanje muzike i do šest sati neprekidno, odnosno četiri sata razgovora sa jednim punjenjem. Kutija donosi još tri ciklusa punjenja, pa s tih 18 sati imamo ukupnu autonomiju od oko 24 sata, što je sasvim dobro. Nominalno, kutija ima 500 mAh bateriju, i svaka bubica po još 55 mAh. Realno ćete zaista prebaciti dvadeset sati rada, s tim što dostizanje deklarisane autonomije zavisi od više parametara. Šest sati sa jednim punjenjem je takođe nešto na šta možete računati u realnosti. Svakako je dobra cifra u pitanju, naročito imamo li u vidu cenu od nekih 6 hiljada dinara.

PCPress.rs Image

Dizajnerski, slušalice su kopija Apple Air Pods Pro modela, na šta u suštini i nemamo nekih zamerki. In-ear koncept podrazumeva da deo slušalice ide u vaše uho, pa Honor isporučuje dodatne setove završetaka kako bi svaki korisnik mogao da bolje prilagodi slušalice dimenzijama ušne školjke. Možemo da kažemo da su udobne da se nose duže vremena u uhu – verovatno nećete naći udobniju varijantu s ovakvim konceptom.

Pročitajte i:  HONOR ofanziva: Pretekli Xioami i Apple

Povezivanje je brzo i jednostavno. Otvorite kutiju i slušalice se odmah povezuju s telefonom ili drugim Bluetooth uređajem. Podržana je Bluetooth 5.0 verzija. Nema naprednih senzora za automatsku pauziranje ili puštanje muzike, ali to se i ne očekuje u ovoj klasi. Dva mikrofona su smeštena na slušalice, i tehnologija potiskivanja buke funkcioniše dobro tokom poziva, za šta je kvalitet zvuka i više nego dobar.

PCPress.rs Image

Fokus na uloženo-dobijeno

No, kakve su ove slušalice u onome što ipak najviše cenimo – samom slušanju muzike? Honor Choice bežične slušalice pružaju veoma dobar kvalitet – sasvim u rangu žičanih bubica slične cene. Drajver veličine sedam milimetara obezbeđuju jasan zvuk dobrog kvaliteta, uz efikasno ublažavanje buke iz okruženja. Bas je odličan, a deklarisana je i brzina odziva od 130 milisekundi. To znači da su vrlo upotrebljive i za igranje ili gledanje videa na telefonu, što je stavka o kojoj se malo vodi računa prilikom nabavke. Štaviše, sasvim je korektno koristiti slušalice i na PC računarima u scenarijima gde je latencija od velikog značaja.

PCPress.rs Image

Sve ovo čini Honor Choice bežične slušalice veoma balansiranim proizvodima. Dodajmo da su otporne na vodu i prašinu u skladu s IP54 seritifikatom, pa im kiša tokom nošenja i čestice prašine iz torbe ili džepa neće smetati. Takođe, slušalice podržavaju i kontrole na dodir, kao i kontrolu glasovnog asistenta, za lako korišćenje kada ste u pokretu. Jednostavnim dodirom ili dvostrukim dodirom možete pauzirati muziku, odgovarati na pozive, aktivirati asistenta, prelazite napred/nazad između pesama i tako dalje.

Pročitajte i:  HONOR najavljuje strateško partnerstvo sa Microsoftom

PCPress.rs Image

Jednostavne i umerene ne znači nužno loše – naprotiv. Honor Choice True Wireless MoeCen X1 slušalice odlično ilustruju takvu konstataciju. Lako ćete naći mnoštvo primena i situacija u kojima će vam ove slušalice drastično olakšati život ili doprineti da promenite navike u pozitivnom smislu. Kada na sve to dodamo više nego korektan kvalitet zvuka, dobijamo dobro zaokruženu sliku.

Problem bežičnog zvuka

Problematika bežičnih bubica je vrlo delikatna, iz više razloga koji se mogu sumirati u jednu jednostavnu konstataciju. One su uvek skuplje od žičnih slušalica, ali to nije ono najgore što ih deli – stvar je u tome što kod bežičnih slušalica gro ulaganja ide u to da se načine bežičnim uz gomilu dodatnih funkcija i karakteristika koje to prate, ali ne u kvalitet zvuka. Kod žičnih slušalica se pak gro ulaganja, ma koliko manja bila, utroši u kvalitet zvuka. Stoga je jednostavno neminovnost da bežične bubice prosto zvuče manje kvalitetno ne od žičnih slične cene, već i od daleko pristupačnijih modela.

PCPress.rs Image

Ovde međutim zatičemo obrnutu priču – cena Honor Choice slušalica je dovoljno pristupačna da nema nekog posebnog osnova žaliti za kvalitetom zvuka, niti je razlika nešto dramatična u odnosu na žične slušalice slične cene, bez obzira što bismo se – možda – u dvoboju pre opredelili za neke žičane Sennheiser bubice slične cene. No, ovde to i nije u prvom planu. Bežične bubice omogućavaju mnogo toga, od lakšeg treninga i trčanja, preko jednostavnosti upotrebe, do lakog povezivanja, uživanja u ASMR sesijama iz kreveta sa pristojne udaljenosti od ekrana i slično.

Pročitajte i:  HONOR objavio globalno lansiranje Magic3 Serije telefona

Zapravo, kada su ovako pristupačne kao što jesu, nema nikakvog razloga da ne razmišljate i o njima kao o dopuni svojih audio mezimaca, bez obzira da li imate i daleko kvalitetnije žične ili bežične slušalice, jer ćete prosto dobiti još jednu opciju za svakodnevnu upotrebu na neki pogodniji način. Imaćete lagane slušalice koje vas neće opterećivati niti terati na znojenje, sasvim pristojnog kvaliteta zvuka, i što je posebno bitno – zaista povoljne cene koja ni po kom osnovu neće opterećivati budžet.

PCPress.rs Image

Ovde nema osnova da žalite u tolikoj meri za kvalitetom zvuka kao kod bežičnih bubica cene više stotina evra (koje nisu uložene u sam zvuk, već sve prateće faktore), a kvalitet je sasvim u nivou onoga što se nudi na žičanim bubicama slične cenovne kategorije, u suštini u rangu bežičnih bubica koje su drastično skuplje. Drugim rečima – sasvim dovoljno za preporuku i ocenu da se radi o sasvim korektnom izboru. Ove slušalice možete kupiti (za sada) samo u Telenor prodavnicama, po ceni od 5,999 dinara, i predstavljaju veoma dobar izbor za ono što nude.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: