Honor potvrdio da će telefoni Serije 30 doći sa 5G podrškom i Kirin 990 čipom

Huawei je zvanično najavio svoj Kirin 990 System-on-Chip na IFA sajmu u Berlinu. S obzirom da će svi Huawei telefoni visoke klase koristiti upravo ovaj čipset u narednom periodu, nije nikakvo posebno iznenađenje da će i ćerka-firma Honor koristiti najnoviji čipset u svojim telefonima naredne generacije.

PCPress.rs Image

Iako je neposredno pred nama Mate 30 serija Huawei telefona, u kojoj ćemo videti Kirin 990 na delu, Honor flagship modeli će izaći nešto kasnije. Kompanija je potvrdila da će V30 stići upravo sa ovim čipsetom. V30 je oznaka koju Honor koristi u Kini, dok se u varijanti namenjenoj zapadnim tržištima ovaj telefon naziva View 30. Naravno, pod uslovom da bude postojala verzija za zapadna tržišta, kako se stvari odvijaju…

No, kako bilo, ovaj telefon će definitivno imati Kirin 990 čipset i podršku za 5G konekciju. Slično se očekuje i od Honor 30 i Honor 30 Pro telefona, ali do njihovog pojavljivanja tokom proleća i ranog leta 2020. godina ima veoma puno vremena.

Pročitajte i:  HONOR spreman za trijumfalni povratak na globalno tržište

PCPress.rs ImageDotle, kompanija je potvrdila da će aktuelni modeli dobiti EMUI 10 baziran na Android 10 operativnom sistemu u poslednjem kvartalu ove godine. Dok bi beta verzija trebala da postane dostupna već krajem ovog i početkom narednog meseca, Honor View 20, Honor 20 i Honor 20 Pro bi trebali da dobiju finalno izdanje u decembru ove godine.

Naravno, više informacija će se znati kako se termini pojavljivanja ovih telefona i EMUI 10 budu primicali…

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,