HP i GS1 Canada primenjuju tehnologiju Cloud Computing radi unapređenja usluge povlačenja proizvoda

hp_logoKompanija HP i GS1 Canada, kanadski ogranak vodeće globalne neprofitne organizacije posvećene poboljšanju efikasnosti lanaca snabdevanja, ponudiće novu uslugu povlačenja potencijalno štetnih prehrambenih proizvoda iz lanca isporuke koja je zasnovana na tehnologiji Cloud Computing.
Usluga povlačenja proizvoda koju će GS1 Canada pružati,  funkcionisaće pomoću platforme HP cloud computing za proizvodni sektor, što kompanijama omogućava da sagledaju i dele informacije unutar lanca snabdevanja. Organizacije koje se bave prehrambenim i potrošačkim proizvodima ovu uslugu mogu koristiti da smanje broj grešaka, skrate vreme potrebno za povlačenje proizvoda i snize troškove vezane za upravljanje ovim procesom.
“Globalni standardi vezani za lanac snabdevanja od suštinske su važnosti za efikasno povlačenje proizvoda”, rekao je Art Smith, predsednik i generalni direktor organizacije GS1 Canada. “GS1 globalne standarde koriste milioni kompanija širom sveta koje žele da unaprede sigurnost, bezbednost i efikasnost lanaca snabdevanja. Integracijom standarda GS1 i platforme HP cloud computing, iznova osmišljamo način na koji se informacije o povlačenju proizvoda razmenjuju među preduzećima i pružamo dodatnu podršku njihovim naporima da unaprede bezbednost potrošača.”
GS1 usluga povlačenja proizvoda preduzećima nudi:
• jasna uputstva o rukovanju, uklanjanju i naknadi troškova radi ubrzanja                 povlačenja
• mogućnost prilagođavanja obaveštenja i slanja relevatnih informacija određenim maloprodajama
• bezbednosni i revizorski trag radi obezbeđivanja usklađenosti s propisima
• ugrađene bezbednosne mere koje šalju obaveštenja autorizovanim korisnicima i određenim maloprodajama
“Smanjenje rizika koje se odnosi na bezbednost potrošača vezano za povlačenje proizvoda izuzetno je važno i za proizvođače i za prodavce“, rekao je Russ Daniels, potpredsednik i tehnološki direktor HP-ove kompanije EDS. ”Pojednostavljivanjem procesa povlačenja proizvoda možemo pokazati da cloud computing usluge dodaju pravu vrednost našim svakodnevnim životima.”
Razvijena u saradnji sa HP-ovim centralnim istraživačkim ogrankom HP Labs, usluga povlačenja proizvoda koju pruža GS1 Canada sastoji se od HP-ovog softvera, usluga i infrastrukture, uz upotrebu tehnologije Microsoft® .NET Framework
Inicijalno aktiviranje usluge povlačenja proizvoda biće usmereno na kanadsku prehrambenu industriju, a očekuje se da u budućnosti bude proširena i na druge poslove i regione. Platforma HP cloud computing za proizvodni sektor već je dostupna.

Pročitajte i:  Režim efikasnosti Microsoft Edge smanjuje upotrebu CPU-a i RAM-a radi uštede baterije

 

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,