BIZIT 2022

HP i Hypo Alpe-Adria potpisali petogodišnji ugovor

Kompanija HP izabrana je od strane Hypo Alpe-Adria-Bank International AG (HAA) da u narednih pet godina pruža core IT bankarske usluge predstavništvima ove banke u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

HPlogo

Kao rezultat HP-ovog pristupa u pružanju usluga specijalizovanim industrijama, u HAA očekuju da će uz pomoć HP-a poboljšati kvalitet, stabilnost i fleksibilnost njihovih core IT bankarskih usluga, navodi se u zvaničnom saopštenju.

“U ovom brzo promenljivom ekonomskom okruženju bili smo u potrazi za partnerom koji je u mogućnosti da isporuči kvalitetne IT usluge na fleksibilan ali pouzdan način našim lokalnim preduzećima” objašnjava Rainer Sichert, šef operacija u Hypo Alpe-Adria-Bank International AG. “U HP-u smo pronašli provajdera sa međunarodnom reputacijom i sposobnostima čije lokalno prisustvo ih idealno pozicionira da rade u bliskoj saradnji sa korisnicima banke. Takođe, upravo zbog toga, mogli smo da im prenesemo nadležnosti koje smo mi već uspostavili. Ovo će biti podrška lokalnim bankama na putu u rastu profitabilnosti na njihovim tržištima.”

U cilju pojednostavljivanja svog IT poslovanja, HAA će preneti odgovornost za zajedničke IT usluge na HP od svog internog odeljenja, koje se vodi kao odvojena firma, Zajedničkog Informacionog Sistema (ZIS) d.o.o. čije sedište je u Beogradu. Ovo uključuje implementaciju, integraciju i prilagođavanje softvera Temenos T24 i drugih bankarskih aplikacija, kao i održavanje i podršku, rad sa data centrima i usluge podrške korisnicima. Osim toga, HP tehnologija će omogućiti stalan pristup i primenu najnovijih standarda u bankarskoj industriji.

Facebook komentari:
eFakture