N Central domination

HP: Nova “Just Right IT” ponuda za mala i srednja preduzeća

PCPress.rs ImageMala i srednja preduzeća žele da zaštite svoje podatke iz preventivnih razloga da ne dođe do prekida u radu i snižavanja troškova vezanih za oporavak podataka. HP-ova “Just Right IT” ponuda za mala i srednja preduzeća koja obuhvata niz rešenja: HP StorageWorks P4000 Virtual SAN Appliance for Hyper-V, HP StorageWorks P2000 G3 Modular Smart Array (MSA) i HP Data Protector Express 5.0, bazirana je upravo na toj pretpostavci.
Nova rešenja omogućavaju malim i srednjim preduzećima da skladište, upravljaju i zaštite svoje podatke na jednostavan i finansijski isplativ način. Nova ponuda donosi unapređene mogućnosti upravljanja uskladištenim podacima, što malim i srednjim preduzećima omogućava da se fokusiraju na inoviranje umesto da energiju ulažu u upravljanje tehnološkom infrastrukturom.

Pojednostavite virtuelizaciju infrastrukture i širenje SAN sistema

Mala i srednja preduzeća često shvataju da cena i kompleksnost implementiranja jedinstvenog sistema za skladištenje podataka predstavljaju prepreku konceptu serverske virtualizacije. HP StorageWorks P4000 Virtual SAN Appliance (VSA) je softversko rešenje koje omogućava korisnicima da na lak i pristupačan način naprave SAN sistem za virtuelne servere, bez nabavke posebnog fizičkog sistema za skladištenje.

P4000 VSA je deo linije proizvoda za skladištenje podataka koja korisnicima omogućava da svoju SAN infrastrukturu započnu sa malim rešenjem i da ga postepeno razvijaju. P4000 proizvode karakteriše lak način rešavanja problema koji se tiču proširenje kapaciteta u skladu s rastom obima poslovanja zahvaljujući zajedničkom setu funkcija kojiima se upravlja sa jednog mesta.

Pored toga, HP VSA ima ugrađenu automatiku za jednostavnije pravljenje lokalnih kopija snimaka stanja Microsoft-ovih aplikacija. To smanjuje potrebno vreme i napore neophodne za pravljenje kopija podataka vezanih za te aplikacije. HP VSA se može instalirati i na Microsoft Hyper-V i na VMware virtuelnim mašinama.

Pojednostavite deljenje prostora za skladištenje podataka

Većina malih i srednjih preduzeća imaju velike količine podataka na serverima koji pokreću raznovrsne poslovne aplikacije, baze podataka i operativne sisteme. Deljeni prostor za skladištenje obezbeđuje trenutnu dostupnost podataka i bolju iskorišćenost raspoloživog prostora. Istovremeno, potrebno je da se prostorom za skladištenje lako upravlja i da ga mu cena bude prihvatljiva za mala i srednja preduzeća.

Linija proizvoda HP StorageWorks P2000 G3 Modular Smart Array pruža bolje  performanse i veću fleksibilnost procesa skladištenja podataka, uz pristupačnu cenu. Jednostavnost i lakoća upotrebe ovo rešenje čine idealnim za mala i srednja preduzeća koja se šire i žele da sisteme pokrenu odmah, ali da istovremeno planiraju buduće potrebe za kapacitet i neophodne performanse.

U proizvode serije P2000 G3 se mogu ugraditi Fibre Channel, Fibre Channel i iSCSI, ili iSCSI i SAS sistemi za povezivanje, radi prilagođavanja postojećoj mrežnoj infrastrukturi korisnika. Novi HP StorageWorks P2000 G3 10GbE iSCSI MSA može ostvariti do 10 puta bržu vezu u odnosu na prethodnu generaciju iSCSI rešenja.1

Prednosti za korisnike

• Bolja proširivost zahvaljujući mogućnosti ugradnje do 96 3,5″ diskova ili do 149 2,5″ diskova, uz maksimalni kapacitet do 192 terabajta.
• Laka implementacija kod postojećih vlasnika rešenja MSA2000, zahvaljujući alatima za migraciju podataka koji olakšavaju prelazak na rešenja P2000 G3 10GbE iSCSI.

Pojednostavite zaštitu poslovanja

Posedovanje rešenja za oporavak u slučaju katastrofe neophodno je svim preduzećima. HP Data Protector Express 5.0 je idealno rešenje za čuvanje i oporavak podataka namenjeno manjim organizacijama. Ovim softverskim paketom se lako upravlja i lako štite pojedinačne mašine, kao što je HP ProLiant MicroServer, ali i male mreže bazirane na Windows-u, Linux-u ili NetWare-u.

Prednosti za korisnike

• Veća korist i iskorišćenje zahvaljujući all-inclusive licencnoj politici, zasnovanoj na broju servera koje treba zaštititi. Licenca za svaki server obuhvata sve funkcionalnosti Data Protector Express softvera, dok konkurentska rešenja zahtevaju nabavku dodatnih licenci za proširenje funkcionalnosti.
• Jednostavnije upravljanje naprednim funkcijama, uključujući enkripciju podataka, pravljanje rezervnih kopija i oporavka podataka po sistemu disk-na-disk-na-traku, automatizovan oporavak u slučaju katastrofe, kao i backup podataka dok je aplikacija u online modu preko interfejsa jednostavnog za korišćenje.
• Povećana fleksibilnost uz izbor medija za backup podataka uključujući traku, disk i CD/DVD. Opcija za pravljenje rezervnih kopija na disku može koristiti P2000 G3 MSA ili uređaje kao što su HP D2D Backup sistemi sa HP StoreOnce deduplikacijom. Pored toga, fleksibilnost pravljenja rezervnih kopija na diskovima može se kombinovati sa dugoročnom i finansijski isplativim mogućnostima sistema za skladištenje na trakama pomoću funkcije D2Any2Any.

Više informacija o HP StorageWorks rešenjima za mala i srednja preduzeća potražite na adresi www.hp.com/storage/highlights.

Cene i dostupnost

Nova HP-ova rešenja za skladištenje podataka biće dostupna od 27. septembra po sledeći uslovima:
• početna cena za HP Virtual SAN Appliance 4.535 evra za jednu licencu, što obuhvata jednu godinu osnovne podrške,
• početna cena za HP StorageWorks P2000 G3 10GbE iSCSI MSA sa dva kontrolera je 9.270 evra,
• licence za HP Data Protector Express 5.0 dostupne su u paketima od po 1, 3 i 10 komada; paket s jednom licencom košta 500 evra, sa 3 licence 1.130, a sa 10 licenci 2.200 evra.

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,