HP omogućava kreiranje digitalne kolekcije Pola Makartnija

PCPress.rs ImageKompanije HP i McCartney Productions Limited (MPL) postigle su sporazum vezan za digitalizaciju kolekcije legendarnog muzičara Pola Makartnija. Za pokretanje digitalne kolekcije biće iskorišćen privatni računarski “oblak”.
Makartni je tokom svoje karijere stvorio jednu od najbogatijih kolekcija umetničkih dela, od čega velik deo javnost nikada nije videla. Njegova kolekcija obuhvata fotografije, skice, slike, filmove i video-zapise, kao i master snimke nekih od najpopularnijih pesama svih vremena. Pored toga, tokom uspešne karijere sačuvao je i mnoge kultne ilustracije, uključujući i omot albuma “Band on the Run”, prodatog u više miliona primeraka.
Ugovor podrazumeva da će HP usko sarađivati sa kompanijom MPL na digitalizaciji sadržaja kolekcije, kao i na projektovanju i izgradnji vrhunskog sistema za upravljanje sadržajem. Makartnijevu kolekciju će potom pokretati privatni računarski “oblak”. Delovi kolekcije će biti dostupni fanovima, koji će na taj način moći da steknu intimniji uvid u Makartnijeva dela.
PCPress.rs Image“Uvek sam bio zainteresovn za kreativne ideje i nove načine da dotaknem ljude, zbog čega je ovo vrlo uzbudljiva inicijativa za mene”, rekao je Makartni. “Nadam se da ćemo omogućiti da zainteresovani ljudi pristupe delovima naše arhive koja bi im inače bila nedostupna. Radujem se saradnji sa HP-om na ovom projektu.”
Ugovor za HP predstavlja prvu saradnju ovog tipa, sa nekim umetnikom. Pored menjanja načina interakcije fanova i umetnika, digitalizacija Makartnijeve kolekcije omogućiće i da se za buduće generacije sačuva istorijska građa vezana za jednog od najvoljenijih muzičara svih vremena.
“Pol Makartni je uvek postavljao trendove u muzičkoj industriji, a HP je predvodnik tehnoloških inovacija”, rekao je Tom Hogan, izvršni potpredsednik za prodaju, marketing i strategiju u HP-ovom odeljenju Enterprise Business. “Ponosni smo što se obratio HP-u, kao pouzdanom partneru koji će mu pomoći da očuva svoju zaostavštinu i postavi nove standarde.”

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,