HP-ovi serveri ProLiant G6 štede umesto vas

ProLiant DL 380 G6_01Ubrzo nakon predstavljanja servera HP ProLiant G6, koji su doneli inovacije u oblasti energetske efikasnosti, uštede vremena i smanjenja troškova, kao najpopularniji u seriji izdvojio se server HP ProLiant DL380 G6.
Ovaj server nudi dvostruko viši kvalitet rada nego što je slučaj sa prethodnim verzijama rack servera, ali donosi korisnicima i značajan napredak u uštedi energije.
Serveri HP ProLiant DL380 G6 koriste  dva procesora Intel Xeon X5550 Quad Core koji rade na 2,66 GHz i uz nove kontrolere HP Smart Array Modular pružaju duplo više memorije i mogućnosti skladištenja u odnosu na prethodne generacije servera, kao i 100-procentni porast performansi.
Ova vrsta servera korisnicima nudi više od hiljadu različitih načina za skladištenje podataka uz optimalno korišćenje memorije i energije, što omogućava povećanje poslovne produktivnosti i uštedu troškova, a to je u vremenu ekonomske krize od izuzetne važnosti za poslovne sisteme svih veličina.
Među alatima koji se najviše utiču na uštedu energije ističu se: automatsko praćenje termalne aktivnosti servera (HP Sea of Sensors), dizajn koji pomaže u smanjivanju rasipanja snage (Common Power Slot) i sistem koji raspoređuje snagu i rashladne resurse tamo gde je potrebno (Dynamic Power Capping). Da mi se umanjili administrativni i operativni troškovi IT sistema, ova serija servera koristi: ProLiant Onboard Administrator, Insight Control Environment i Virtual Connect Flex-10 Ethernet modul. Optimizaciju fizičkih i virtualnih kapaciteta, uz istovremeno smanjenje kompleksnosti virtualizacije, korisnici mogu obavljati pomoću alata HP Insight Dynamics-VSE.
Rezultat ovih inovacija je da korisnici mogu da umanje broj servera i troškove njihovog održavanja za čak 50%.

Pročitajte i:  Bela boja u digitalnoj štampi - ključ za najatraktivnije poslove

Izvor: Hochegger

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , ,