BIZIT 2022

HP pomaže telekom kompanijama

hp sdp 3Kompanija HP je predstavila moćan softver namenjen telekomunikacionim kompanijama im pomaže da iskoriste web 2.0 tehnologije za podsticanje rasta prihoda.

HP-ova platforma za isporuku usluga (HP Service Delivery Platform) sada sadrži virtuelni prostor za kreiranje web aplikacija, widgeta i kombinacija aplikacija i web sajtova, koje se mogu koristiti na mobilnoj mreži. Nove tehnologije u HP-ovom SDP 3.0 olakšavaju i ubrzavaju kreiranje usluga, a istovremeno taj proces čine privlačnim nezavisnim razvojnim timovima.

Privlačenjem nezavisnih razvojnih timova i dajući im alate za pravljenje inovativnih aplikacija, operatori mogu obogatiti svoje mobilne mreže personalizovanim uslugama koje pretplatnici žele – za koje su spremni da plaćaju pretplatu.

Norveški Telenor je lider u privlačenju nezavisnih razvojnih timova. Radeći sa HP-om, Telenor je kreirao Playground, centralno okruženje u kojem njegovih 12 kompanija može da, zajedno sa eksternim nezavisnim programerima, radi na razvoju novih mobilnih usluga.

Web 2.0 usluge mogu obuhvatiti i kompleksno deljenje prihoda između kompanija koje obezbeđuju sadržaj, razvojnih timova i operatora. Zato HP SDP 3.0 sadrži neophodne resurse koji se bave mikrotransakcijama i upravljaju tokovima prihoda, a operatorima omogućavaju da naprave uspešan poslovni model baziran na deljenju prihoda.

Pročitajte i:  Intel napreduje kako bi predstojeći čipovi bili brži i jeftiniji

Novi alati su nastali na servisno orijentisanoj arhitekturi (SOA) koja snižava troškove i kompleksnost tako što jedinim slojem resursa menja više paketa usluga. Ovaj zajednički sloj daje programerima jednostavan i bezbedan pristup mreži koja se nalazi u pozadini svega, kao i ključnim tehnologijama vezanim za prepoznavanje lokacije i prisustva korisnika u mobilnom okruženju. Više novih alata sadrži HP-ov softver za optimizaciju poslovnih tehnologija.

Nove HP SDP 3.0 komponente olakšavaju razvoj aplikacija
* HP SDP Service Governance RESTFul Gateway – povećava broj razvojnih timova otvaranjem telekomunikacionog okruženja. On HP SDP otvara ka Web 2.0 uslugama automatskim prevođenjem veb usluga u REST (Representational State Transfer), interfejs za programiranje koji se često koristi u Web 2.0 zajednici. HP takođe obezbeđuje tehnologiju za upravljanje koju pokreće HP SOA Center softver za veb usluge.
* HP SDP Enabler Enhancements – omogućavaju razvojnim timovima da naprave Web 2.0 usluge povezujući se sa novom generacijom inteligentnih mreža (NGIN), što im omogućava da iskoriste video podatke, HLD/HSS baze pretplatnika, imenike korisnika, upravljanje profilima i kontrolu usluga u realnom vremenu.
* HP SDP Revenue Management Module – omogućava operatorima da zarade od mrežnih resursa i partnerskih odnosa, uz model deljenja prihoda sa partnerima i Web 2.0 programerima. On se može baviti malim transakcijama, upravljati kompleksnim modelima deljenja prihoda, podržavati naplatu u realnom vremenu i upravljati nepoznatim programerima. Omogućava i fleksibilno naplaćivanje veb usluga, funkciju elektronskog novačnika za partnere, online i offline naplatu, proveru stanja računa i ocenjivanje.
* HP SDP Service Orchestration Manager – omogućava operatorima da usluge pruže na brži i lakši način. On definiše tokove poslovnih ili složenih usluga i obezbeđuje gotove usluge za generisanje prihoda, kao što je Premium SMS. Takođe, operatorima daje fleksibilnost da usluge podese i tako povećaju šansu da će ih pretplatnici koristiti, i na taj način povećati promet koji operateru donosi prihod.
* HP SDP Storefront Portal – može podstaći inovacije i ubrzati vreme pripreme novih usluga za tržište. Uz zajednicu programera, alati se mogu lakše distribuirati i deliti, što razvojnim timovima omogućava da kreiraju, testiraju i objavljuju aplikacije. Za razvojne timove Web 2.0 usluga, operatori mogu postati agregatori usluga nezavisni od platforme.

Pročitajte i:  Intel će proizvoditi čipove za MediaTek

Izvor: HP

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,