HP predstavio nove uređaje i rešenja u oblasti obrazovanja

Učenicima i nastavnicima je potrebna tehnologija kako bi se prilagodili evoluciji poslovanja i kako bi učenici bili spremni da budu građani sveta. Istovremeno, ova tehnologija mora biti dostupna i laka za korišćenje. Zato je kompanja HP kreirala i juče predstavila nove Education Edition PC računare (ProBook x360 11 G3 i ProBook x360 11 G4), HP Stream 11 Pro G5 i ažurirani HP School Pack softverski paket koji su napravljeni kako bi osnažili digitalnu transformaciju učenja kroz niz inovacija i poboljšanja.

PCPress.rs Image

HP ProBook x360 11 G3 EE i HP ProBook x360 11 G4 EE su tanji od prethodnika, napravljeni tako da izdrže svakodnevno aktivno korišćenje od strane učenika zahvaljujući gumenom okviru koji apsorbuje udarce, ojačanom strujnom ulazu, Corning Gorilla Glass 3 i tastaturi otpornoj na polivanje. Uređaji poseduju najnoviji Intel procesor a baterija kod HP ProBook x360 11 G3 EE traje do 16 sati. Integrisan HP-ov softver za upravljanje i bezbednost, kao što je HP Manageability Integration Kit, omogućava upravljanje sistemima u OS-u, dok HP BIOSphere Gen4 radi automatska ažuriranja BIOS-a, štiti školsku mrežu i podatke učenika. Ekran ima mogućnost rotacije za 360 stepeni, pa se ovaj uređaj lako prilagođava školskim obavezama kroz četiri korisnička moda – u obliku postolja, šatora, tableta i laptopa – tako da učenici mogu lako da kreiraju, prezentuju i međusobno sarađuju. Opcioni par kamera snima video, a opciona digitalna olovka olakšava unos preko ekrana.

Pročitajte i:  Kada stižu redizajnirani MacBook Pro od 14 i 16 inča?

HP Stream 11 Pro G5 poseduje jake šarke koje omogućavaju rotaciju za 180 stepeni, a napravljen je tako da preživljava padove sa visine od 70 cm na beton. Takođe poseduje Intel procesor, kao i ekran dijagonale 11,6 inča, koji opciono može biti osetljiv na dodir, VGA veb-kamera i stereo zvuk. Povezivanje se vrši preko integrisanih 2×2 WLAN i MIMO modula. Podaci mogu da se čuvaju lokalno na 128 GB eMMC i microSD karticama.

PCPress.rs Image

HP School Pack 3.5 je obrazovni paket aplikacija koji se nalazi u cloudu, tako da je dostupan nezavisno od lokacije na kojoj se korisnici nalaze. Poboljšanja u HP School Pack 3.5 sadrže:

  • HP Classroom Manager 4.0 pomaže učenicima da ostanu fokusirani i angažovani, sprečava odvlačenje pažnje đaka od nastave zbog korišćenja mobilnih uređaja, i samim tim produžava vreme nastave tokom časa.
  • HP Simple Sign On, kreiran od strane ClassLink-a, omogućava pristup hiljadama obrazovnih aplikacija i servisa iz škole ili od kuće, jednostavanim pristupom „jednim klikom“.
  • Kortext e-Reader sa servisom OpenStax OER štedi novac i čuva drveće zahvaljujući pristupačnijem pristupu ka više od pola miliona naslova, zaštićenih DRM sertifikatom, kao i besplatnim prvoklasnim, OER udžbenicima proverenim od strane vršnjaka.
  • bulb Digital Portfolios omogućava učenicima da zaštite i dele svoje digitalne projekte preko platforme koja je sigurna i laka za korišćenje, i koja raste zajedno sa učenikom i njegovim obrazovanjem.
Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

Što se tiče dostupnosti, HP ProBook x360 11 G3 EE i HP Stream 11 Pro G5 se očekuju u januaru, dok se za HP ProBook x360 11 G4 EE očekuje da bude dostupan na proleće 2019. godine.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,