BIZIT 2022

HP predstavlja novu liniju snažnih radnih stanica

PCPress.rs Image

HP predstavlja nove i snažnije HP Z radne stanice koje odlikuje izmenjen dizajn, novi procesori i proširivost.

—  Projektovan za najzahtevnije potrebe, HP Z820 je idealan za primenu u petrohemijskoj industriji, za CAD projektovanje, obradu medicinskih slika ili produkciju multimedijskih sadržaja. HP Z820 može koristiti do 16 procesorskih jezgara, do 512 GB ECC memorije, do 14 TB brzih diskova, kao i dve NVIDIA Quadro 6000 grafičke kartice.

—  Okruženjima u kojima se brine o nivou buke i iskorišćenosti prostora, namenjena je radna stanica HP Z620. Ona je odličan izbor za finansijski sektor, studije za obradu videa i animacija, arhitektonsko projektovanje i srednje zahtevne CAD potrebe. Unapređena verzija podržava jedno ili dva procesorska ležišta, tako da ova snažna radna stanica može koristiti do 16 procesorskih jezgara, do 96 GB ECC memorije, do 11 TB brzih diskova, kao i NVIDIA Quadro 6000 ili dve NVIDIA Quadro 5000 grafičke kartice.

—  Projektovana tako da zadovolji najveći broj korisnika u oblasti dizajna, arhitekture, i obrade videa i grafike, radna stanica HP Z420 može koristiti do 8 procesorskih jezgara, zahvaljujući primeni novih Intel Xeon E5-1600 i E5-2600 procesora, do 64 GB ECC memorije, do 11 TB brzih diskova, kao i NVIDIA Quadro 5000 ili dve NVIDIA Quadro 2000 grafičke kartice.

Nove radne stanice koriste novi osmojezgarni Intel® Xeon® E5-2600 procesor, do 512 GB DDR3 memorije,(1) i podržavaju aplikacije za istovremenu obradu paralelnih procesa, na koje se profesionalci oslanjaju u svakodnevnom radu.

Novi članovi vodeće linije HP Z radnih stanica, koriste i treću generaciju PCI Express tehnologije, što korisicnima pruža bolje performanse i laku integraciju novih grafičkih kartica.

„Kao lider na polju radnih stanica, HP nastavlja da investira u tehnologiju koja korisnicima omogućava da pomeraju granice inovativnosti“, rekao je Kobi Elbaz, direktor, Commercial Solutions, HP Personal Systems Group EMEA. „Naše ulaganje u istraživanje i razvoj, i tehnologije donelo je radne stanice koje zadovoljavaju i prevazilaze potrebe najzahtevnijih korisnika.“

Više jezgara za „megaposlove“

Intel Xeon E5-2600 linija procesora omogućava upotrebu do 16 fizičkih jezgara u jednom sistemu, kao i paralelnu obradu 32 nezavisna procesa kad se koriste dva procesora, svaki sa po 8 jezgara i uključenom Intel Hyper-Threading(2) tehnologijom. Novi procesori koriste Intel® vPro™(3) i Intel Turbo Boost(4) tehnologije, i imaju integrisane memorijske kontrolere.

„HP-ove radne stanice koje koriste naše nove Intel Xeon E5-2600 procesore, omogućavaju korisnicima da ubrzaju način na koji kreiraju, isprobavaju i menjaju svoje inovativne ideje“, rekao je Boyd Davis, potpredsednik, Architecture Group, Intel. „Naši novi Intel Xeon E5 procesori kombinuju povećanje kapaciteta s optimizovanom I/O infrastrukturom. Ove napredne mogućnosti omogućavaju profesionalcima da ostvaruju brzu i efikasnu interakciju sa svojim modelima dok istovremeno izvršavaju simulacije, renderovanje ili modelovanje svojih ideja na HP radnoj stanici.“

Nove HP Z radne stanice koriste napajanje efikasnosti 90 odsto, što smanjuje ukupnu potrošnju struje i rasipanje toplotne energije.

Sve HP Z radne stanice napravljene su bez upotrebe BFR/PVC materijala,(5) a više od 90 odsto komponenti, prema masi, može se reciklirati.

HP-ove radne stanice primenjuju neki od najzahtevnijih korisnika u oblastima kao što su grafički dizajn, CAD, projektovanje, obrada medicinskih slika, finansijske usluge i petrohemija. Kompanije koriste HP-ove radne stanice da projektuju raznovrsne proizvode, od patika, preko trkačkih automobila i animiranih likova, do batiskafa, a koriste se i za upravljanje milijardama dolara investicija, kao i za kritična IT okruženja.

Više informacija o HP-ovim radnim stanicama dostupno je na adresi www.hp.com/zworkstations.

PCPress.rs Image

Dostupnost

HP Z420, Z620 i Z820 bi trebalo da budu dostupni širom sveta početkom aprila.

O kompaniji HP

Kompanija HP kreira nove mogućnosti da tehnologija ostvari značajan uticaj na ljude, preduzeća, vlade i društvo. HP je najveća svetska tehnološka kompanija sa portfolijom koji obuhvata proizvode i rešenja za štampu, personalne računare, softver, usluge i IT infrastrukturu, koji rešava probleme korisnika. Za više informacija o HP-u (indeks HPQ na Njujorškoj berzi) posetite www.hp.com.

Hewlett-Packard d.o.o.

Omladinskih brigada 90b

11000 Beograd

Srbija

www.hp.rs

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,