ASUS ROG Flow

HP: Serveri ProLiant G7 donose potpuni povraćaj investicija za samo dva meseca

Kompanija HP najavljuje unapređenja svog softverskog paketa za upravlja serverima. Značajno su poboljšane sistemske operacije i efikasnost tokom životnog veka servera, a novost je i mogućnost da oni sami sebe isplate za svega dva meseca.
HP predstavlja i dve nove serverske platforme HP ProLiant G7 koje omogućavaju potpuni povraćaj investicija za samo dva meseca. Serveri HP ProLiant DL360 G7 i HP ProLiant DL 380 G7, prilagođeni ugradnji u ormane, imaju odnos konsolidacije do 20:1, zahvaljujući čemu značajno smanjuju zauzimanje prostora i povećavaju kapacitet računskih centara.
Ovi dodaci u ponudi servera, kao i HP ProLiant DL165 G7, DL385 G7 i SL165z G7 najavljeni prethodnog meseca, omogućavaju korisnicima ne samo da nadoknade početnu investiciju, već i da nastave da štede na operativnim troškovima i tako oslobode sredstva koja se mogu investirati u druge IT projekte.
Kao osnovni gradivni element konvergentne infrastrukture, HP-ovi serveri donose napredno upravljanje i energetsku efikasnost, tako da postižu do 27 puta bolje performanse po vatu. Uz konvergentnu infrastrukturu, korisnici mogu ukloniti tehnološke silose tako što će integrisati tehnološka sredstva koja donose operativnu fleksibilnost kako se poslovne promene menjaju.

Najbolji alati za upravljanje poboljšavaju produktivnost

HP Insight Control predstavlja integrisano rešenje za upravljanje fizičkim i virtuelnim serverima, a sada sadrži i najnoviju verziju softvera Integrated Lights-Out Advanced (iLO 3).
Udaljena iLO 3 konzola je osam puta brža od prethodne verzije, tako da poboljšava produktivnost administratora i direktno se bavi jednim od najvećih troškova u većini preduzeća. Uz pojednostavljeno podešavanje servera, optimizaciju napajanja i hlađenja, kao i ugrađene opcije za praćenje stanja sistema radi snižavanja troškova, iLO 3 korisnicima donosi niz funkcija za ostvarivanje uštede i smanjenje potrošnje vremena.

Pročitajte i:  Novi HP Envy 14 će imati bateriju od 16,5 sati trajanja

• Bolje performanse – Kontrola u realnom vremenu putem jednostavne, unificirane konzole koja omogućava korisnicima da brže upravljaju serverima na daljinu, te da to čine u bilo koje vreme i iz bilo kog kraja sveta. Virtuelni folderi i virtuelni medija serveri ubrzavaju instalaciju softvera i daljinski pristup zahvaljujući tome što na lokaciji čuvaju najčešće korišćene datoteke i konfiguracije.

• Unapređeno korisničko iskustvo i alati za kolaboraciju – Pojednostavljen, intuitivan interfejs za upravljanje omogućava pravljenje video zapisa i kasniji pregled otkrivanja problema. iLO 3 takođe omogućava saradnju do šest udaljenih korisnika iz bilo kog kraja sveta.

• Poboljšana bezbednost – Štiti poslovne podatke snažnom hardverskom enkripcijom koja ne utiče na performanse.

“Mi pružamo podršku preduzećima koja rade 24 sata dnevno, 7 dana nedeljno, tako da nam mogućnost upravljanja serverima na daljinu koja sada postoji u softveru HP Insight Control sa iLO 3 podrškom, omogućava da reagujemo čim nastane problem, bez obzira na to gde se naši inženjeri nalaze“, rekao je Arlin Sorensen, generalni direktor HP-ovog partnera, kompanije Heartland Technology Solutions. ”Efikasniji alati nam omogućavaju da smanjimo utrošak vremena i novca vezanog za održavanje servera, tako da naši klijenti mogu investirati te resurse u nove tehnologije koje će im pomoći da prošire poslovanje.”

Pročitajte i:  Ford i HP udružuju se da bi napravili delove F-250 od otpada 3D štampača

Energetska efikasnost ugrađena u svaki server

Serveri HP ProLiant sadrže tehnologiju HP Thermal Logic koja smanjuje potršnju struje i do 96 odsto.(3) Vodeći tržišni sistem uštede struje kombinuje niz HP-ovih inovacija i funkcija.

• HP Sea of Sensors – optimizuje hlađenje sistema i povećava efikasnost automatskim praćenjem termalne aktivnosti preko 32 senzora strateški raspoređenih u serveru.

• Tehnologija HP Dynamic Power Capping u softveru HP Insight Control – unapređuje iskorišćenost računskog centra, prekida rasipanje energije i utrostručuje kapacitet centra omogućavajući IT menadžerima da precizno prate i kontrolišu struju koju koristi svaki server.(4) 

• HP Power Advisor – omogućava korisnicima da unaprede energetsku efikasnost preciznijim konfigursanjem sistema na osnovu potreba za energijom za specifične zadatke, što omogućava da se u serverima i računskim centrima ne potroši previše struje.

Ove inovacije vezane za energetsku efikasnost u dve nove platforme – HP ProLiant DL 360 i DL 380 G7, u kombinaciji sa novim procesorima Intel Xeon 5500, donose do 27 puta bolje performanse po vatu.

Bolje performanse i niži troškovi zahvaljujući balansiranoj arhtekturi

Inovacije u serverima HP ProLiant G7, kombinovane sa tehnologijom HP Thermal Logic, mogu pomoći korisnicima da smanje broj fizičkih servera i softverskih licenci i za 95 odsto. Na taj način se smanjuju troškovi vezani za računske centre i sprečava rastezanje servera. Tako ostvarena ušteda može se koristiti za finansiranje novih IT projekata.
Serveri HP ProLiant su projektovani tako da pruže pravi odnos ulazno-izlaznih kapaciteta vezanih za obradu podataka i memorijske kapacitete servera. HP ProLiant DL360 G7 ima dvostruko brže mrežne kapacitete u odnosu na verziju G6, što bez instalacije dodatne kartice donosi uštedu korisnicima kojima su potrebni širi ulazno-izlaznih kapaciteti. I HP ProLiant DL360 G7 i DL380 G7 mogu imati do 192 GB DDR3 memorije, sadrže 18 DIMM podnožja, imaju po četiri mrežna porta i podržavaju memoriju brzine do 1,333 MHz. Ovako balansirana arhitektura sistema omogućava korisnicima da maksimizuju performanse servera za virtuelizaciju, poslovno izveštavanje i baze podataka.

Pročitajte i:  Kingston prodaje HyperX HP-u za 425 miliona dolara

Cene i dostupnost

Serija servera HP ProLiant G7 DL 300 dolazi sa unapred aktiviranim softverom iLO 3 Standard. Korisnici mogu kupiti iLO 3 Advanced nezavisno po početnoj ceni od 399 dolara ili sa softverom HP Insight Control po početnoj ceni od 449 dolara, ako su im potrebne najrobusnije mogućnosti upravljanja životnim vekom servera.
Nove platforme HP ProLiant DL360 G7 i DL380 G7 već su dostupne. Cena za novi server HP ProLiant  DL360 G7 kreće od 2.279 dolara, a za HP ProLiant DL380 G7 od 2.229 dolara, a konačna cena zavisi od konkretne konfiguracije.

Izvor: HP

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , , , ,