PC Press - Backup obavezno!

HP: Softver za bolje poslovne rezultate

Kompanije širom sveta koriste HP-ov softver da bi povećale zadovoljstvo svojih klijenata, kao i da bi postale efikasnije i ostvarile prednost na tržištu.

Velike avio-kompanije, bolnice, telekomunikacioni operatori i energetske kompanije koriste softver iz HP-ove ponude da bi promenile svoje tehnološke procese u smeru bržeg pružanja i unapređivanja kvaliteta poslovnih usluga.

“S obzirom na sve kompetitivnije poslovno okruženje, korisnici traže tehnološka rešenja koja podstiču raznovrsnost i omogućavaju povećanje prihoda i profita”, rekao je Anton Knolmar, potpredsednik HP-a za marketing, softver i rešenja. “Cilj nam je da naša tehnologija omogući podsticanje poslovnih inovacija i realizaciju pozitivnih rezultata.”

HP-ova ponuda omogućava rast efikasnosti i optimizaciju investicija
Fiserv, finansijska kompanija vredna 4,1 milijardu dolara, koristi rešenje za automatizaciju da bi iskoristila snagu virtuelizacije i da bi pojednostavila upravljanje fizičkim i virtuelnim serverima u okruženju koja barata velikim brojem elektronskih transakcija. Implementacija softvera HP Server Automation omogućila je Fiserv-u da automatizuje preko 1800 servera u dva računska centra, da njima upravlja na lakši način, da unapredi efikasnost, te da olakša povećanje broja servera bez otvaranja novih radnih mesta.

“Automatizacijom manuelnih zadataka poput podešavanja i primene šablona za polise, omogućili smo sebi rad sa većim sistemom”, rekao je Brian Baggett, inženjer kompanije Fiserv. “Uz HP-ovu pomoć ne samo da smo povećali efikasnost i produktivnost zaposlenih, već smo uspeli i da postavimo konzistentne standarde i primenimo najbolju praksu za usklađivanje sa zahtevima regulative, što se može raširiti na celo preduzeće.”

Verizon Business je kao osnovu za jedno od sveobuhvatnih “cloud computing” rešenja odabrao kombinaciju HP-ovih usluga, serverskog hardvera i softvera za automatizaciju. Njihovo rešenje Computing as a Service (CaaS) koristi HP-ovu tehnologiju da bi korisnicima pružilo fleksibilan, bezbedan i jeftin način za upravljaje IT resursima.

Pročitajte i:  Backup i oporavak na HPE način

“Poslovni klijenti neprestano hvale naše rešenje CaaS zbog neprevaziđene kombinacije bezbednosti, pouzdanosti, fleksibilnosti i kontrole”, rekao je Joe Crawford, izvršni direktor za IT rešenja u Verizon Businessu. “Uz vodeće tehnološke dobavljače, kao što je HP, pružamo ono za šta verujemo da je najbolje poslovno cloud computing rešenje u svojoj klasi.”

Britanska avio-kompanija Virgin Atlantic želela je da izabere i implementira integrisane alate za nadgledanje. Među njihovim ciljevima bilo je i povećanje zadovoljstva korisnika, poboljšavanje performansi aplikacija, kao i smanjivanje broja poblema u vezi usluga i infrastrukture.

“Nakon implementacije rešenja HP Business Service Management, naši korisnici su bili zadovoljniji nego ikada do tad. Funkcionisanje tima koji pruža IT usluge znatno je unapređeno, a proaktivno se bavimo svim situacijama visokog prioriteta, pre nego što korisnici osete njihov uticaj”, rekao je Mark Cameron, šef IT odeljenja u Virgin Atlantic Airways-u. “Nova rešenja povećala su mogućnosti našeg odeljenja i jasno pokazala doprinos IT-a poslovanju.”

Delta Air Lines, avio-kompanija koja usluži više od 160 miliona korisnika godišnje, iskoristila je HP Quality Center i HP Performance Center da poveća zadovoljstvo korisnika primenom interaktivne prezentacije dostupne preko interneta, digitalnih kioska na aerodromu i drugih uređaja. HP-ov softver je omogućio Delta Air Lines-u da skrati vreme testiranja aplikacija za više od 50 odsto, tako da je kompanija integraciju programa SkyMiles i WorldPerks frequent flyer završila na vreme i u okviru budžeta.

Pročitajte i:  Backup i oporavak na HPE način

“Obim posla neophodan da bismo integrisali dva loyalty sistema, uključujući više od 74 miliona članova programa SkyMiles, bio je bez presedana, a kao rezultat nastao je najveći svetski frequent flyer program”, rekao je David Moses, menadžer za obezbeđenje kvaliteta na delta.com, odeljenje za sopstvene usluge i upravljanje odnosima s klijentima u Delta Air Linesu. “Automatizovanjem testiranja aplikacija pomoću HP-ovog softvera došli smo u mogućnost da isporučimo ono što poslovne potrebe zahtevaju, a da pritom budemo sigurni da naše aplikacije zadovoljavaju stroge zahteve kvaliteta i performansi.”

Neprofitna bolnica St. Louis iz Bangkoka implementirala je rešenje HP Medical Archive da bi obezbedila neprekidnu dostupnost velikih količina digitalizovanih medicinskih podataka. HP-ovo rešenje omogućilo je bolnici da unapredi brigu o pacijentima, kao i da kreira efikasnije procese zahvaljujući bržem pristupu digitalizovanim slikama. Podaci na koje se ranije čekalo satima, sada su dostupi u roku od nekoliko sekundi.

“Zahvaljujući performansama rešenja HP Medical Archive, povećali smo zadovoljstvo pacijenata i lekara”, rekao je Sombhop Rosarpitak, konsultant za informacione tehnologije u bolnici St. Louis. “HP-ovo rešenje omogućilo nam je da ostvarmo trenuti povraćaj investicije zahvaljujući snižavanju operativnih troškova i povećanja zadovoljstva pacijenata.”

Transformacija informacija u izveštaje radi unapređenja efikasnosti bila je ključni faktor da CenterPoint Energy, energetska kompanija iz Hjustona, odabere rešenja HP Business Intelligence. Ova rešenja omogućila su CenterPoint-u da upravlja rastućom količinom najvažnijih poslovnih informacija širom organizacije.

Pročitajte i:  Backup i oporavak na HPE način

“Naš zadatak je da našim korisnicima pružimo vrhunsko iskustvo primenom pametnih tehnologija. Poslovna analitika i izveštaji zahtevaju visok nivo integracije podataka i dostupnosti, a služe i kao osnova za naše buduće sisteme”, rekao je Dr. Steven Pratt, viši direktor za poslovnu arhitekturu i sisteme u kompaniji CenterPoint Energy. “HP Business Intelligence nam je pomogao da razvijemo rešenje koje naše informacije smeštene u kolekcije vezane za pojedine aplikacije pretvara u lako dostupnu platformu za kreiranje poslovnih izveštaja.”

Australian air Express (AaE) je najveća i najfleksibilnija australijska kompanija za teretni avio-transport. Kompanija je kvalitet, performanse i efikasnost svojih poslovnih usluga i aplikacija poverila rešenju HP Business Technology Optimization (BTO). Koristeći ponudu HP Software as a Service AaE, nije morao da investira u infrastrukturu. Pored toga, sveobuhvatno nadgledanje i upravljanje poslovnim uslugama i stanjem aplikacija omogućilo je da AaE snizi troškove testiranja za skoro 30 odsto. BTO rešenja koja je kompanija implementirala obuhvataju programe HP Business Availability Center, HP SiteScope i HP Quality Center.

“HP nam je omogućio da preko jedne platforme optimizujemo kvalitet, dostupnost i performanse naših najbitnijih aplikacija i distribuirane infrastrukture”, rekao je Munro Farmer, direktor informatičkog odeljenja u Australian air Expressu. “To našim korisnicima garantuje vrhunsko iskustvo.”

Više informacija o HP-ovom sofveru i uslugama dostupno je na adresi www.hp.com/go/software.

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,