Zebra

HP: Softver za bolje poslovne rezultate

Kompanije širom sveta koriste HP-ov softver da bi povećale zadovoljstvo svojih klijenata, kao i da bi postale efikasnije i ostvarile prednost na tržištu.

Velike avio-kompanije, bolnice, telekomunikacioni operatori i energetske kompanije koriste softver iz HP-ove ponude da bi promenile svoje tehnološke procese u smeru bržeg pružanja i unapređivanja kvaliteta poslovnih usluga.

“S obzirom na sve kompetitivnije poslovno okruženje, korisnici traže tehnološka rešenja koja podstiču raznovrsnost i omogućavaju povećanje prihoda i profita”, rekao je Anton Knolmar, potpredsednik HP-a za marketing, softver i rešenja. “Cilj nam je da naša tehnologija omogući podsticanje poslovnih inovacija i realizaciju pozitivnih rezultata.”

HP-ova ponuda omogućava rast efikasnosti i optimizaciju investicija
Fiserv, finansijska kompanija vredna 4,1 milijardu dolara, koristi rešenje za automatizaciju da bi iskoristila snagu virtuelizacije i da bi pojednostavila upravljanje fizičkim i virtuelnim serverima u okruženju koja barata velikim brojem elektronskih transakcija. Implementacija softvera HP Server Automation omogućila je Fiserv-u da automatizuje preko 1800 servera u dva računska centra, da njima upravlja na lakši način, da unapredi efikasnost, te da olakša povećanje broja servera bez otvaranja novih radnih mesta.

“Automatizacijom manuelnih zadataka poput podešavanja i primene šablona za polise, omogućili smo sebi rad sa većim sistemom”, rekao je Brian Baggett, inženjer kompanije Fiserv. “Uz HP-ovu pomoć ne samo da smo povećali efikasnost i produktivnost zaposlenih, već smo uspeli i da postavimo konzistentne standarde i primenimo najbolju praksu za usklađivanje sa zahtevima regulative, što se može raširiti na celo preduzeće.”

Verizon Business je kao osnovu za jedno od sveobuhvatnih “cloud computing” rešenja odabrao kombinaciju HP-ovih usluga, serverskog hardvera i softvera za automatizaciju. Njihovo rešenje Computing as a Service (CaaS) koristi HP-ovu tehnologiju da bi korisnicima pružilo fleksibilan, bezbedan i jeftin način za upravljaje IT resursima.

Pročitajte i:  Kingston prodaje HyperX HP-u za 425 miliona dolara

“Poslovni klijenti neprestano hvale naše rešenje CaaS zbog neprevaziđene kombinacije bezbednosti, pouzdanosti, fleksibilnosti i kontrole”, rekao je Joe Crawford, izvršni direktor za IT rešenja u Verizon Businessu. “Uz vodeće tehnološke dobavljače, kao što je HP, pružamo ono za šta verujemo da je najbolje poslovno cloud computing rešenje u svojoj klasi.”

Britanska avio-kompanija Virgin Atlantic želela je da izabere i implementira integrisane alate za nadgledanje. Među njihovim ciljevima bilo je i povećanje zadovoljstva korisnika, poboljšavanje performansi aplikacija, kao i smanjivanje broja poblema u vezi usluga i infrastrukture.

“Nakon implementacije rešenja HP Business Service Management, naši korisnici su bili zadovoljniji nego ikada do tad. Funkcionisanje tima koji pruža IT usluge znatno je unapređeno, a proaktivno se bavimo svim situacijama visokog prioriteta, pre nego što korisnici osete njihov uticaj”, rekao je Mark Cameron, šef IT odeljenja u Virgin Atlantic Airways-u. “Nova rešenja povećala su mogućnosti našeg odeljenja i jasno pokazala doprinos IT-a poslovanju.”

Delta Air Lines, avio-kompanija koja usluži više od 160 miliona korisnika godišnje, iskoristila je HP Quality Center i HP Performance Center da poveća zadovoljstvo korisnika primenom interaktivne prezentacije dostupne preko interneta, digitalnih kioska na aerodromu i drugih uređaja. HP-ov softver je omogućio Delta Air Lines-u da skrati vreme testiranja aplikacija za više od 50 odsto, tako da je kompanija integraciju programa SkyMiles i WorldPerks frequent flyer završila na vreme i u okviru budžeta.

Pročitajte i:  Novi HP Envy 14 će imati bateriju od 16,5 sati trajanja

“Obim posla neophodan da bismo integrisali dva loyalty sistema, uključujući više od 74 miliona članova programa SkyMiles, bio je bez presedana, a kao rezultat nastao je najveći svetski frequent flyer program”, rekao je David Moses, menadžer za obezbeđenje kvaliteta na delta.com, odeljenje za sopstvene usluge i upravljanje odnosima s klijentima u Delta Air Linesu. “Automatizovanjem testiranja aplikacija pomoću HP-ovog softvera došli smo u mogućnost da isporučimo ono što poslovne potrebe zahtevaju, a da pritom budemo sigurni da naše aplikacije zadovoljavaju stroge zahteve kvaliteta i performansi.”

Neprofitna bolnica St. Louis iz Bangkoka implementirala je rešenje HP Medical Archive da bi obezbedila neprekidnu dostupnost velikih količina digitalizovanih medicinskih podataka. HP-ovo rešenje omogućilo je bolnici da unapredi brigu o pacijentima, kao i da kreira efikasnije procese zahvaljujući bržem pristupu digitalizovanim slikama. Podaci na koje se ranije čekalo satima, sada su dostupi u roku od nekoliko sekundi.

“Zahvaljujući performansama rešenja HP Medical Archive, povećali smo zadovoljstvo pacijenata i lekara”, rekao je Sombhop Rosarpitak, konsultant za informacione tehnologije u bolnici St. Louis. “HP-ovo rešenje omogućilo nam je da ostvarmo trenuti povraćaj investicije zahvaljujući snižavanju operativnih troškova i povećanja zadovoljstva pacijenata.”

Transformacija informacija u izveštaje radi unapređenja efikasnosti bila je ključni faktor da CenterPoint Energy, energetska kompanija iz Hjustona, odabere rešenja HP Business Intelligence. Ova rešenja omogućila su CenterPoint-u da upravlja rastućom količinom najvažnijih poslovnih informacija širom organizacije.

Pročitajte i:  Ford i HP udružuju se da bi napravili delove F-250 od otpada 3D štampača

“Naš zadatak je da našim korisnicima pružimo vrhunsko iskustvo primenom pametnih tehnologija. Poslovna analitika i izveštaji zahtevaju visok nivo integracije podataka i dostupnosti, a služe i kao osnova za naše buduće sisteme”, rekao je Dr. Steven Pratt, viši direktor za poslovnu arhitekturu i sisteme u kompaniji CenterPoint Energy. “HP Business Intelligence nam je pomogao da razvijemo rešenje koje naše informacije smeštene u kolekcije vezane za pojedine aplikacije pretvara u lako dostupnu platformu za kreiranje poslovnih izveštaja.”

Australian air Express (AaE) je najveća i najfleksibilnija australijska kompanija za teretni avio-transport. Kompanija je kvalitet, performanse i efikasnost svojih poslovnih usluga i aplikacija poverila rešenju HP Business Technology Optimization (BTO). Koristeći ponudu HP Software as a Service AaE, nije morao da investira u infrastrukturu. Pored toga, sveobuhvatno nadgledanje i upravljanje poslovnim uslugama i stanjem aplikacija omogućilo je da AaE snizi troškove testiranja za skoro 30 odsto. BTO rešenja koja je kompanija implementirala obuhvataju programe HP Business Availability Center, HP SiteScope i HP Quality Center.

“HP nam je omogućio da preko jedne platforme optimizujemo kvalitet, dostupnost i performanse naših najbitnijih aplikacija i distribuirane infrastrukture”, rekao je Munro Farmer, direktor informatičkog odeljenja u Australian air Expressu. “To našim korisnicima garantuje vrhunsko iskustvo.”

Više informacija o HP-ovom sofveru i uslugama dostupno je na adresi www.hp.com/go/software.

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,