TrendMicro

HP: Tord Boontje i Vivienne Tam dizajnraju laptopove

tordboontjeKompanija HP i dvoje svetski priznatih dizajnera rade zajedno na kreiranju specijalnih izdanja prenosivih računara. Poznati dizajner Tord Boontje unosi svoj jedinstveni spoj dizajna i emocija u HP Mini 110, a modna dizajnerka Vivienne Tam po drugi put kreira za HP.

Sa stilom inspirisanim prirodom koji privlači poglede, dijagonale 10,1 inča, HP Mini 110 iz studija Torda Boontjea idealan je za žene koje vole dizajn i imaju svest o zaštiti životne sredine. Izrađen je pomoću HP Imprint 3D tehnologije (tehnologija trodimenzionalne površine na računaru, prva ove vrste na tržištu) koja koristi više slojeva da bi izgledalo kao da štampa na površini računara lebdi i baca senku na donji sloj dajući jedinstveni efekat dubine.

Mini je ukrašen florom koja se delikatno savija oko ugroženih životinja i prostire se do tačpeda. Otkrivanje ugroženih životinjskih vrsta skrivenih u višeslojnom 3D dizajnu je kao ekspedicija na četiri strane sveta. Korišćena je bela boja sa sedefastim akcentima, koja daje lep i elegantan izgled računaru čineći ga prigodnim za svaku situaciju.

Pročitajte i:  HP će otpustiti 6.000 zaposlenih u narednih nekoliko godina

Izrađen je od materijala koji ne ugrožavaju životnu sredinu, a pakovanje i dokumentacija su štampani bojom na bazi soje. Kutija, zaštita u kutiji i uputstvo su naparavljeni od 100 odsto recikliranih materijala.

Mase svega 1 kg, debljine oko 2,5 cm, s tastaturom koja je 92% veličine standardne tastature, HP Mini 110 iz studija Torda Boontjea je računar koji se samo poželeti može. S ugrađenim alatkama za blogovanje i Twitter moguće je ostati u kontaktu s prijateljima i pratiti najnovije vesti u sobi, lokalnom kafeu ili na putu do posla.

Uz računar dolazi i zaštitna torbica izrađena od organskog pamuka, 15 slika za desktop, animirani skrinsejver i ikonice koje je dizajnirao Boontje. Opcioni odgovarajući bežični miš koji ne sadrži PVC i torba izrađena od prirodnih materijala su takođe dostupni i upotpunjuju izgled računara.

HP Mini 110 iz studija Torda Boontjea biće dostupan na našem tržištu od novembra 2009. po ceno od oko 360 evra (bez poreza).

vivennetamS druge strane, novi dizajn Vivienne Tam prati uspešnu saradnju na njenom China Chic stilu lansiranom na prošlogodišnjoj modnoj reviji za jesen 2008. Novi dizajn oslikava novu kolekciju Vivienne Tam za proleće/leto 2010. koja je predstavljena na Brajant Park modnoj reviji u Njujorku početkom septembra. Kolekcija je inspirisana pedesetogodišnjicom kineskog baleta i fokusira se na priču o romansi, nezavisnosti, slobodi i transformaciji. Šeme i oblici izvedeni iz njene najnovije kolekcije, predstavljaju prelepo dizajnirane leptire u pastelnim tonovima.

Pročitajte i:  HP će otpustiti 6.000 zaposlenih u narednih nekoliko godina

Novi Vivienne Tam računar biće dostupan početkom 2010. godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,