BIZIT 2022

HP završava akviziciju kompanije 3Com

PCPress.rs ImageHP je danas objavio da je završio kupovinu korporacije 3Com po ceni od 7,9 dolara po akciji ili, ako se govori o vrednosti preduzeća, onda je to oko 2,7 milijardi dolara.
HP će integrisati 3Com-ove mrežne svičeve, rutere i bezbedonosna rešenja u svoja postojeća rešenja HP ProCurve, stvarajući na taj način sveobuhvatan portfolio za korisnike. U kombinaciji sa HP-ovim globalnim dometom, prošireni portfolio učvršćuje HP-ovu strategiju konvergentne infrastrukture, u čijoj je osnovi integracija servera, storidža, mrežne opreme, upravljanja, objekata i usluga. Ova integracija omogućiće korisnicima da pojednostave svoja mrežna okruženja, kao i da postave jedinstvenu i inovativnu osnovu svoje mreže, koja će se prostirati od njenih granica do srca centra podataka i moći će da unaprede mogućnosti isporuke IT usluga.
Akvizicija kompanije 3Com proširuje HP-ovu ponudu Ethernet svičeva, dodaje rešenja za rutere i značajno jača poziciju kompanije u Kini. 3Com takođe donosi HP-u bolje bezbedonosne mogućnosti mreže kroz njen TippingPoint portfolio. Zajedno, HP je u mogućnosti da isporuči jednu od najširih mogućnosti mrežne tehnologije na tržištu i da zadovolji potrebe kupaca u budućnosti.
Više detalja o integraciji proizvoda biće naknadno objavljeno.

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,