BIZIT 23

Hrvatski Rimac preuzeo Bugatti

Kompanija za električne automobile Rimac preuzima kontrolu nad Volkswagen-ovom markom automobila Bugatti u okviru zajedničkog ulaganja sa Porsche-om. Bugatti i Rimac će deliti resurse i stručne kadrove, ali će ostati odvojeni brendovi sa sopstvenim postavkama za proizvodnju i distribuciju kao deo nove kompanije koja će se zvati Bugatti Rimac.

Hrvatski Rimac kupio Bugatti.

Bugatti tradicija i Rimac inovativnost

Kada krene zajedničko ulaganje, Bugatti će moći da iskoristi Rimac-ov EV knowhow u  proizvodnji svojih električnih vozila. Rimac će biti vlasnik 55% Bugatti Rimac-a, a Porsche ostalih 45%. Od marta, Porsche direktno poseduje 24% kompanije Rimac, nakon početne investicije za 10% udela u 2018. godini. U međuvremenu, Rimac grupa stvara novu kompaniju, Rimac Technology, koja će se baviti razvojem, proizvodnjom i snabdevanjem baterijskim sistemima, pogonima i ostalim EV komponentama.

Sedište Bugatti Rimac biće u Zagrebu, gde je sedište kompanije Rimac. Rimac kampus od 200 miliona evra treba da bude otvoren 2023. godine i biće središte za istraživanje i razvoj hiper automobila Rimac i Bugatti. Izvršni direktor Porsche-a, Oliver Blume, izjavio je da je u cilju kombinovanje snažne Bugatti stručnosti u poslu sa hiper automobilima i ogromne inovativne snage kompanije Rimac.

Pročitajte i:  Toyota patentira kinetička sedišta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,