BIZIT 2022

HTC i Facebook se udružili zbog dva telefona za društvene mreže

PCPress.rs ImageVeć neko vreme kruže glasine o Facebook telefonu, ali tek je nedavno ime HTC ušlo u jednačinu, a čak i tad je Facebook pobio postojanje takvog proizvoda. Pa, ispostavilo se da nisu bili sasvim iskreni. HTC je predstavio dva nova smartfona s dva tastera za pristup popularnoj društvenoj mreži. HTC ChaCha i HTC Salsa oba imaju Facebook taster, koji omogućava ažuriranje statusa, postavljanje fotografija, deljenje vesti i još mnogo toga.

Pored toga, taster će blago vibrirati ako telefon pomisli da biste nešto hteli da podelite na fejsu. Recimo, ako napravite fotografiju, taster će zasvetleti kao podsetnik da taj snimak možete podeliti s prijateljima na mreži. A ako koristite neku muzičku aplikaciju i hoćete da podelite sa svetom šta slušate, dovoljno je da pritisnete taster i telefon će automatski prepoznati pesmu koju slušate i postaviti je na vaš profil. Telefoni ChaCha i Salsa zaista su potpuno prilagođene fejsu. Recimo, ako vas pozove Facebook prijatelj, njegov najnoviji status će se odmah pojaviti na ekranu.

ChaCha ima qwerty tastaturu i ekran osetljiv na dodir veličine 2,6 inča i rezolucije od 480×320 piksela, dok je Salsa all-touch smartfon s ekranom od 3,4 inča i istom rezolucijom. Oba smartfona imaju sistem Android 2.4, kameru od pet megapiksela sa zadnje strane kao i VGA kameru s prednje za video-pozive. Očekuje se da će se pojaviti na evropskom i azijskom tržištu u drugom kvartalu godinu, ali se još ne zna cena.

Pročitajte i:  Facebook ukida funkciju kupovine uživo od 1. oktobra

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,