HTC ima novog CEO-a

HTC je objavio da je imenovao bivšeg direktora telekomunikacijskog giganta Orange, Yves Maitre-a, za svog novog CEO-a. Kompanija je saopštila da će sadašnji CEO Cher Wang podneti ostavku ali da će ostati u upravnom odboru kompanije. Wang je poziciju preuzeo od Peter Chou-a još 2015. godine.

PCPress.rs Image

HTC će se i dalje fokusirati na VR i XR (proširena stvarnost), 5G i AI sa Maitre-om na čelu. U saopštenju Maitre je rekao da će HTC „odmah započeti prelaz od izgradnje najboljeg potrošačkog hardvera na svetu do izgradnje kompletnih usluga oko njih kako bi ih olakšao za upravljanje i upotrebu“.

To verovatno znači da će HTC nastaviti da razvija poslovne usluge oko Vive VR headset-a, slično kao što je Microsoft uradio sa Hololens-om. Kompanija je nedavno objavila sporazum sa kompanijom koja se zove Synnex „kako bi pružio distributerima HTC VIVE rešenja namenjena tržištima u koja spadaju arhitektura, građevinarstvo i inženjering; dizajn proizvoda; zdravstvo i medicina; i obrazovanje“, navedeno je u poslednjim finansijskim izveštajima. Takođe je predstavljen 5G Hub, razvijen sa Sprint-om, koji će potrošačima omogućiti 5G brzine bez 5G telefona.

Pročitajte i:  Virtuelna realnost i moćni zemljotresi

Finansije HTC-a u poslednje vreme su u haosu. U 2018. godini kompanija je generisala samo 770 miliona dolara prihoda, što je prvi put da je generisala manje od milijardu dolara kao preduzeće sa akcijama na berzi. HTC je prodao deo svog sektora pametnih telefona Google-u prošle godine, ali se i njegov Vive sektor mučio, jer virtualna stvarnost još uvek nije postala mainstream kod potrošača. Ako se HTC-ove nevolje nastave, Maitre će možda biti kompanijin poslednji CEO.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,