BIZIT 2022

HTC prodaje VR poslovanje?

HTC je nekad bio među vodećim proizvođačima pametnih telefona, sada ima problema da sustigne svoju konkurenciju. Prema nepotvrđenim izvorima, HTC istražuje opcije kojima će dovesti strateške investitore i razmišlja o prodaji jednog dela kompanije koji se odnosi na Vive VR headset.

PCPress.rs Image

Kompanija HTC razmatra neki oblik prodaje Vive VR poslovanja, a nije isključena i kompletna prodaja divizije. Ovakva mogućnost je otvorena još prošle godine, kada je Vive divizija pretvorena u samostalnu kompaniju u vlasništvu HTC-a. Takođe izveštava da HTC razmatra kompletnu prodaju poslovanja, što uključuje i telefone i Vive odeljenje.

Tokom ove nedelje HTC je smanjio cenu Vive-a za 200 dolara kako bi proširio prodaju svojih proizvoda i povećao broj svojih korisnika, što je važnije nego zarada, prema analitičaru David-u Dai-u iz Sanford C. Bernstein & Co, firme koja se bavi istraživanjem investicija. Kompanija takođe pokušava da oživi tržište svojih pametnih telefona sa poslednjim modelom U11 i ugovorom o proizvodnji Google-ovog Pixel pametnog telefona.

Kada je pre pet godina opala vrednost pametnih telefona ispod dva odsto, opala je i vrednost kompanije za 75%. Cher Wang, koji je jedan od osnivača i koji drži veći deo kompanije je postao izvršni direktor 2015. godine, ali nije uspeo da smanji gubitke na tržištu. Akcije HTC-a su danas porasle za 4,7 posto, time je sama vrednost kompanije porasla na 1,9 milijardu dolara tržišne vrednosti.

“Apple i Samsung su otežali HTC-u da ostane na vrhu, a kineski proizvođači telefona su otežali HTC-u da dominira tržištom,” rekao je Ramon Llamas, IDC-ov istražni menadžer za mobilne telefone I druge artikle.

Izvor: Bloomberg

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,