N Central domination

HTC propao, ali mu još nisu javili

Proizvođač pametnih telefona HTC planira da u Tajvanu ukine 1.500 radnih mesta, što je oko četvrtine globalne radne snage te tehnološke kompanije. Smanjenje broja radnih mesta deo je “usklađivanja resursa” širom organizacije, navodi se u saopštenju kompanije.

Tajvanska kompanija u poslednje vreme je beležila tromesečne gubitke zbog žestoke konkurencije u segmentu pametnih telefona, gde se između ostalih izdvajaju Apple i Samsung. Ukidanje radnih mesta predstavlja najnoviji znak da se HTC, svojevremeno važan igrač na tržištu pametnih telefona, bori za opstanak u konkurentnoj industriji.

“Najavljeno smanjenje radne snage u proizvodnji predstavlja odlučan korak u usklađivanju resursa širom organizacije, te će omogućiti fleksibilnije upravljanje operacijama”, poručili su iz HTC-a. HTC i Google prošle su godine postigli sporazum “težak” 1,1 milijardu dolara, što su mnogi doživeli kao znak da je HTC-u potreban dodatan kapital za nastavak poslovanja. U sklopu te transakcije, dovršene u januaru ove godine, Google je kupio polovinu HTC-ovog poslovanja s pametnim telefonima, a njom je, takođe, predviđeno i preuzimanje oko polovine HTC-ovih radnika u segmentu istraživanja i razvoja, njih oko dve hiljade. HTC proizvodi Google pametne telefone, Pixel i Pixel XL. Kompanija je izvestila i o padu prihoda u aprilu na godišnjem nivou od 55,5 odsto.

Pročitajte i:  Google želi da YouTube bude vaš izbor za striming centar

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,