BIZIT 2022

HTC Vive Pro Eye donosi sposobnost praćenja pokreta očiju

Na ovogodišnjem CES-u, HTC je predstavio unapređenu Vive Pro kacigu za virtuelnu realnost, koja je donela sposobnost praćenja pokreta očiju korisnika u realnom vremenu. Sada je taj proizvod, nazvan HTC Vive Pro Eye, konačno postao dostupan korisnicima.

PCPress.rs Image

Uređaj koristi Tobii tehnologiju za praćenje pravca u kome korisnik gleda, prilagođavajući sliku tako da ona uvek bude u fokusu korisnika i maksimalno oštra. Ova tehnologija obećava realistične slike i znatno bolje ukupno iskustvo za poslovne korisnike.

Ideju o ovom unapređenju HTC je dobio od samih korisnika. Njihovih poslovni korisnici koji upotrebljavaju VR za trening zaposlenih i testiranje novih ideja i proizvoda uočili su da prethodni model (Vive Pro), ima nedostatak da slika ne prati fokus korisnika i to je bio glavni razlog za razvoj Vive Pro Eye verzije.

Jedna od primena HTC VR kacige je u BMW-salonima, gde kupci mogu da u virtuelnoj realnosti prilagode automobile koje žele da kupe (u smislu odabira boje i dodatne opreme), kao i da izbliza istraže pojedine funkcionalnosti i delove automobila.

Cena nove verzije proizvoda je 1599 dolara i uključuje samu kacigu, dva kontrolera i dve bazne stanice.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,