PC Press Hosting 2020

Huawei dodaje bitcoin novčanik na svoj App Store

Korisnici mobilnih telefona kompanije Huawei od petka prošle nedelje mogu da preuzmu Bitcoin novčanike na svojim uređajima. Naime, Huawei je u saradnji sa BTC.com, online platformom za one koji trguju kriptovalutama, rudare i developere, dodao Bitcoin novčanik u svoj AppGallery.

Novčanik će biti prva aplikacija vezana za kriptovalute koju nudi kineska kompanija. AppGallery će biti unapred instalirana na svim novim Huawei i Honor telefonima i u narednim mesecima će biti postavljena na starije uređaje. Ovaj potez dolazi kada Kina zabranjuje trgovinu na tržištu kriptovalutama. Peking je prošle godine zabranio inicijalne ponude novčića (ICO) – oblik prikupljanja sredstava za početak pokretanja kriptovaluta – i zatvorio je domaće razmene bitcoin-a.

BTC.com je u saopštenju naveo da je kineskim potrošačima bilo teško da imaju pristup bilo kojoj vrsti aplikacija vezanih za kriptovalute jer je Google-ova prodavnica aplikacija blokirana u Kini. Novčanik BTC.com podržava samo bitcoin i bitcoin cash koji predstavlja najveći altcoin ove kriptovalute. BTC.com poseduje najveći svetski fond za rudarenje bitcoin kriptovalute, a sajt je u vlasništvu Bitmain Technologies koji je veliki proizvođač hardvera za rudarenje kriptovaluta. Pravac u kom ide Huawei je sasvim jasan s obzirom da smo krajem marta imali vest da kompanija razmatra razvoj blockchain mobilnih telefona koji bi trebalo da podržava aplikacije koje se zasnivaju na blockchain tehnologiji.

Pročitajte i:  Novi BlackRock Android malver zadužen za krađu lozinki i podataka sa platnih kartica

Izvor: CNBC

Pogledajte i: IP kontrola pristupa – Kidnapovan hotel u Austriji!
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,