Zebra

Huawei dodaje bitcoin novčanik na svoj App Store

Korisnici mobilnih telefona kompanije Huawei od petka prošle nedelje mogu da preuzmu Bitcoin novčanike na svojim uređajima. Naime, Huawei je u saradnji sa BTC.com, online platformom za one koji trguju kriptovalutama, rudare i developere, dodao Bitcoin novčanik u svoj AppGallery.

Novčanik će biti prva aplikacija vezana za kriptovalute koju nudi kineska kompanija. AppGallery će biti unapred instalirana na svim novim Huawei i Honor telefonima i u narednim mesecima će biti postavljena na starije uređaje. Ovaj potez dolazi kada Kina zabranjuje trgovinu na tržištu kriptovalutama. Peking je prošle godine zabranio inicijalne ponude novčića (ICO) – oblik prikupljanja sredstava za početak pokretanja kriptovaluta – i zatvorio je domaće razmene bitcoin-a.

BTC.com je u saopštenju naveo da je kineskim potrošačima bilo teško da imaju pristup bilo kojoj vrsti aplikacija vezanih za kriptovalute jer je Google-ova prodavnica aplikacija blokirana u Kini. Novčanik BTC.com podržava samo bitcoin i bitcoin cash koji predstavlja najveći altcoin ove kriptovalute. BTC.com poseduje najveći svetski fond za rudarenje bitcoin kriptovalute, a sajt je u vlasništvu Bitmain Technologies koji je veliki proizvođač hardvera za rudarenje kriptovaluta. Pravac u kom ide Huawei je sasvim jasan s obzirom da smo krajem marta imali vest da kompanija razmatra razvoj blockchain mobilnih telefona koji bi trebalo da podržava aplikacije koje se zasnivaju na blockchain tehnologiji.

Pročitajte i:  Došao pompezno i ušao u legendu: Kriptovaluti vrednost skočila 8500% preko noći

Izvor: CNBC

Pogledajte i: IP kontrola pristupa – Kidnapovan hotel u Austriji!
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , ,