Honor 6 – prvi Huawei 4G smartfon na osmojezgarnoj platformi

Kompanija Huawei predstavila je novi smartfon – Honor 6, za koji kažu da predstavlja prekretnicu u istoriji Honor brenda.

huawei_honor_6_2Ovo je prvi 4G telefon baziran na Kirin 920 osmojezgarnoj platfomi na svetu koji podržava LTE Cat.6 konekciju i omogućava brzinu preuzimanja do 300Mbps.

Kirin 920 je zasnovan na little.BIG arhitekturi, poseduje četiri A15 jezgra i četiri štedljivija A7 jezgra.

Takođe, Kirin 920 je prvi čip na svetu sa ugrađenim procesorom Tensilica HIFI3, koji podržava super HD audio kodiranje i dekodiranje, kao i UHDV ili super UHDV video zapise, navodi se u saopštenju ove kompanije.

HUAWEI Honor 6, sa nezavisnim inovativnim čipom, predstavlja revolucionarni uređaj u oblasti smart telefona koji diktira nove tehnološke trendove. Odlične performanse proizvoda i vrhunsko 4G iskustvo omogućiće korisnicima širom sveta potpuno novo iskustvo”, poručili su iz kompanije Huawei”.

Što se ostalih specifikacija tiče, kućište je izrađeno od aluminijuma, zadnja kamera je 13 megapiksela, a prednja 5 megapiksela. Prisutna je i podrška za LTE, Dual-band WiFi, i 16/32GB interne memorije sa slotom za microSD karticu.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Vredne donacije kompanije Huawei tehničkim fakultetima u Beogradu i Nišu
SBB

Tagovi: , ,

One thought on “Honor 6 – prvi Huawei 4G smartfon na osmojezgarnoj platformi

  • 23. July 2014. at 09:45
    Permalink

    A sada, trebalo bi osvežavati sadržaje, ili makar uvesti karticu “najnovije”..

Comments are closed.