Top50 Glas publike

Huawei je napravio svoju “Siri”

Budući da nema Google Assistant-a na poslednjim Huawei-jevim uređajima, uključujući i P40 seriju, kompanija je predstavila svog digitalnog asistenta – Celia. Komande koje će razumeti za sada su na engleskom, francuskom i španskom i vrlo su slične onima koje je Apple-ov asistent imao po objavljivanju, poput nekih osnovnih glasovnih instrukcija sa glavnim mogućnostima i funkcijama telefona.

PCPress.rs Image

Hey, Celia

Primera radi, vesti o vremenskim uslovima, zahtevi za slanje tekstualnih poruka i poziva. Takođe će moći da postavlja podsetnike, komunicira s vašim kalendarom, a i prevodi. Huawei se nada da će njihov pokušaj završiti bolje nego Samsung-ov Bixby.

Prvi put, Celia je pomenuta prošle godine, kao globalna verzija asistenta za kinesko tržište zvanog Xiaoyi. Poput prethodnika, Celia će takođe moći da koristi AI Huawei-jevih uređaja da prepoznaje objekte, a pretpostavka je i donosi dodatne informacije o tim objektima.

Celia će se pojaviti i na drugim Huawei-jevim uređajima kroz OTA ažuriranje u toku godine, kada EMUI 10.1 zvanično dođe uz P40 seriju 7. aprila.

Izvor: engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,