Huawei kupio rusku tehnologiju za prepoznavanje lica

Kineski telekomunikacioni gigant Huawei kupio je prava na vlasništvo intelektualne svojine sistema za prepoznavanje lica koje je dizajnirao ruski developer i proizvođač high-tech bezbednosne tehnologije, Vokord.

Takođe, određeni broj radnika moskovskog Vokord-a će biti prebačeni u Huawei kao deo sporazuma od 50 miliona dolara, prema izvorima bliskim sporazumu, kako navode Vedomosti.

Ruski ogranak kompanije Huawei, zajedno sa Huawei Digital Technologies iz Hong Konga, navodno će postati vlasnici prava intelektualne svojine za Vokordove patente za opremu i tehnologiju prepoznavanja lica. Novoformirana firma navodno će se zvati Igl Softlab. Očekuje se da će ruski ogranak preduzeća imati 99,99% novoosnovane kompanije.

Osnovan 1999. godine, Vokord dizajnira softverska i programska rešenja zasnovana na kompjuterskom vidu i inteligentnim algoritmima obrade videa. Kompanija se fokusira na prepoznavanje lica, automatsko prepoznavanje registarskih tablica (ALPR), video analitiku i prepoznavanje uzoraka, video obradu i poboljšanje videa. Od 2017. godine prihodi kompanije iznosili su 113,2 miliona rubalja (1,75 miliona američkih dolara).

Tržište inteligentnih sistema prepoznavanja nedavno je postalo izuzetno atraktivna sfera za investicije, spajanja i preuzimanja. U aprilu, ruska državna Sberbanka pristala je na kupovinu 51% udela u Speech Technology Center-u (STC) od Gazprombank-e.

Pročitajte i:  Kina u julu planira misiju koja kreće put Marsa

Izvor: EurasiaReview

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , , , , , ,