Ikotek

Huawei najavio Y7 Pro (2019) u pristupačnoj kategoriji

Godina tek što je počela, a Huawei je već najavio dva veoma važna telefona koji zaokružuju njegovu ponudu u nižem segmentu. Nakon P Smart (2019), stiže i Y7 Pro (2019). Doduše, dok je P Smart objavljen za evropsko tržište, Y7 Pro je inicijalno najavljen za vijetnamsko tržište, ali nema sumnje da će uskoro naći svoj put i do ovdašnjih korisnika.

PCPress.rs Image

Novi Huawei Y7 Pro (2019) se u dizajnerskom smislu odlikuje zarezom u obliku kapljice, i verovatno u ovom trenutku predstavlja najpristupačniji telefon koji koristi takav dizajnerski pristup umesto širokog zareza. Hardverski gledano, Y7 Pro (2019) koristi Qualcomm Snapdragon 450 čipset sa osmojezgarnim procesorom koji radi na do 1,8 GHz, 3 GB RAM-a i 32 GB skladišnog prostora, koji je moguće proširiti zahvaljujući prisustvu microSD slota. Njegov ekran će imati dijagonalu od 6,26 inča, sa 19:9 odnosom stranica i HD+ rezolucijom, koja je i primerena ovoj kategoriji mobilnih telefona.

PCPress.rs Image

Telefon na poleđini ima dve kamere. Ovaj sistem se sastoji od senzora od 13 megapiksela, sa otvorom blende od f/1,8, te senzora od 2 megapiksela, koji služi za postizanje efekta dubine. Ljubitelji selfija ne trebaju da brinu, budući da se najavljuje respektabilna selfi kamera rezolucije 16 megapiksela.

Pročitajte i:  Četiri razloga zašto je sada pravo vreme da kupite telefon na preklop

PCPress.rs Image

Huawei Y7 Pro za tekuću godinu će biti baziran inicijalno na Android 8.1 Oreo sistemu, koji će koristiti kompanijin EMUI 8.2 korisnički interfejs. Takođe, baterija će imati kapacitet od 4000 mAh. Treba imati u vidu i da telefon ne podržava senzor otiska prsta. No, tu je tehnologija prepoznavanja lica. Isporuke telefona kreću od 5. januara, a kada se cene konvertuju u evre, Huawei Y7 Pro (2019) bi trebalo da košta oko 150 evra – naravno, ta cena varira po tržištima.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,